Головна » 2018 » February » 26 » Небесній Сотні шана й молитви…
13:07
Небесній Сотні шана й молитви…
Небесній Сотні шана й молитви…

Революція Гідності ознаменувала піднесення українського духу, закликала до небайдужості щодо долі своєї держави, пробудила до відстоювання прав і свобод. Далося воно важкою ціною, бо своїми життями заплатили за це відчайдушні борці, які стали Героями Небесної Сотні.

У Торчинському народному історичному музеї імені Григорія Гуртового проведений захід до Дня пам’яті Героїв Небесної Сотні, учасниками якого були учні 9-х класів місцевої загальноосвітньої школи. Разом із ведучими – директором музею Олександром Мельником і екскурсоводом музею Аллою Сахнюк – діти пройшлися етапами революційного вибуху 2013–2014 років, згадали основні події тих 94 героїчних, але напружених днів чотирирічної давнини.

З тематичної виставки дізналися, що під час боротьби українського народу проти режиму формувалося громадянське суспільство, а весь світ стежив і дивувався повсталими українцями… Дивувався подіями в центрі столиці, тому що серце України з листопада 2013 року билося в Києві на Майдані.

Як і тисячі українців, за покликом серця на Майдан у Київ поїхали чимало наших земляків-волинян, відстоювати майбутнє своєї держави. Василь Мойсей, Сергій Байдовський, Едуард Гриневич, Іван Тарасюк не повернулися живими на рідну землю. Вони загинули від куль снайперів і навіки стали Героями.

Після історично-літературної, захід продовжився меморіальною частиною, присвяченою спогаду про кожного з волинських героїв Небесної Сотні. Звучали біографії та вірші про Сергія Байдовського, Олександра Бадеру, Василя Мойсея, Едуарда Гриневича, Івана Тарасюка, Юрія Сидорчука та Віктора Хом’яка. Під час повідомлення про Героїв, від загальної свічі учні запалювали свічечки на пам’ять про кожного з них. Емоційності заходу додавали літературно-музичні композиції «Мамо, не плач» та «Небесна Сотня».

А хвилина мовчання і покладання квітів до стели Героїв Небесної Сотні підкреслили необхідність пам’ятати і шанувати самовідданість новітніх українських борців, які загинули за свободу і гідність в Україні.

Джерело: Торчинський народний історичний музей

Категорія: Торчинський народний історичний музей імені Григорія Гуртового | Переглядів: 542 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]