Головна » 2018 » February » 26

25 лютого, у день народження Лесі Українки, у Колодяжненському літературно-меморіальному музеї Лесі Українки відбувся урочистий мітинг та обласний конкурс читців творів Лесі Українки «Мій любий краю!»

24 лютого у Колодяжненському літературно-меморіальному музеї Лесі Українки розпочалися заходи з відзначення дня народження поетеси. В актовій залі музею Лесі Українки відбулося літературно-музичне дійство «…Я писатиму в порозумінні з моїм мужем».

У виставковій залі Колодяжненського літературно-меморіального музею Лесі Українки, у рамках відзначення дня народження поетеси, відкрилася виставка художника Гаврила Никифоровича Остапенка (1892–1971) з колекції Волинського краєзнавчого музею.

В рамках святкування 147-ї річниці від дня народження Лесі Українки у Східноєвропейському національному університеті імені Лесі Українки в музеї поетеси відбулась презентація матеріалів, бібліотеки письменника-шістдесятника Євгена Сверстюка.

28 лютого о 14.00 год. у Затурцівському меморіальному музеї В’ячеслава Липинського відбудеться відкриття виставки «Національна валюта - невід'ємний атрибут державності», приуроченої 100-річчю перших українських грошей.

У Торчинському народному історичному музеї імені Григорія Гуртового проведений захід до Дня пам’яті Героїв Небесної Сотні, учасниками якого були учні 9-х класів місцевої загальноосвітньої школи.