Головна » 2018 » October » 1 » Круговерті історії у Торчинському музеї
15:47
Круговерті історії у Торчинському музеї
Круговерті історії у Торчинському музеї

У Торчинському народному історичному музеї імені Г.О.Гуртового відбувся захід, присвячений 925-річчю з часу найдавнішої згадки про наше рідне містечко. Проходив він у формі інтелектуальної-пізнавальної гри під назвою «Торчин наш преславний». Учасники команд, а ними стали учні 7-А класу Торчинської ЗОШ І-ІІІ ст., з великим захопленням поринули в круговерті історії краю.

Конкурсні завдання підготовленні для учасників мали на меті розкрити та показати історичні глибину та багатство Торчина. Назви команд визначали за допомогою книги Г. О. Гуртового «Торчин – передзвін віків», яка є своєрідною писаною скарбничкою нашого містечка. З найбільшим ентузіазмом хлопці та дівчата виконували етап, під час якого завдання визначалось за допомогою дзиґи. Після цього під відповідним номером діти отримували картки, на яких були зображення постатей, пов’язаних з нашим населеним пунктом, або подані певні історичні дати. Інформацію про них потрібно було знайти на стендах музею, записати – після цього відповідь зараховувалась. Також розгадували загадки – їх відповідями були назви речей господарського та військового призначення, якими колись користувались наші предки. Ці предмети учасники команд шукали в експозиції нашого закладу.

Ось так цікаво учні завдяки своїй уважності, наполегливості та кмітливості розкрили сторінки історії рідного містечка.

Алла Сахнюк,
науковий співробітник
Торчинського народного історичного музею імені Г.О.Гуртового

Категорія: Торчинський народний історичний музей імені Григорія Гуртового | Переглядів: 493 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]