Головна » 2020 » March » 14 » «Шляхами Тарасової долі»
12:11
«Шляхами Тарасової долі»
«Шляхами Тарасової долі»

Тарас Шевченко... Син українського народу. Він став символом волі та справедливості, символом національного руху та відродження. Саме його творчість знайшла відгук у серцях справжніх  українців, пробудила національну свідомість і гідність. Кожен знаходив в його поезії відображення своїх бажань та сподівань. Серед таких був і наш славний земляк, відомий шевченкознавець Микола Павлович Куделя, який все своє життя присвятив боротьбі за волю України, вивченню та популяризації творчості Великого Кобзаря. Почуття любові до своєї країни, культури він виховав і в своїй родині.

Свідченням цього є виставка художніх робіт внучки Миколи Куделі – Ніни Фесенко, яка діє в Торчинському народному історичному музеї імені Г.О.Гуртового під назвою «Шляхами Тарасової долі». На своїх полотнах авторка відтворила епізоди з життя Тараса Шевченка а також картини, портрети, які малював поет. На виставці представлено п'ятнадцять робіт, створювались вони в різні періоди, остання – в 2020 році. В творчих планах мисткині доповнювати дану колекцію роботами відповідної тематики.

Ознайомитись з даною експозицією та поспілкуватись з Ніною Анатолівною мали можливість учні 8-В класу ОЗЗСО «Торчинський ліцей Торчинської селищної ради», які нещодавно завітали до музею.

Алла Сахнюк,
наукова співробітниця Торчинського
народного історичного музею
імені Г. О. Гуртового

Категорія: Торчинський народний історичний музей імені Григорія Гуртового | Переглядів: 562 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]