Головна » 2021 » March » 12 » На відзначення дня народження безсмертного Кобзаря
10:06
На відзначення дня народження безсмертного Кобзаря
На відзначення дня народження безсмертного Кобзаря

У Торчинському історичному музеї імені Г. О. Гуртового для вихованці 8-9 класів ОЗЗСО «Торчинський ліцей Торчинської селищної ради» відбувся захід на відзначення 207-ої річниці від дня народження безсмертного Кобзаря українського народу – Тараса Шевченка.

На початку учасники ознайомились з виставкою «Образ Шевченка та його слова в вишивці».

Під час перегляду презентації дізнались про майстра народної творчості Юрія Савку, Шевченкіану Миколи Куделі, зокрема, вишиті речі з меморіальної експозиції. Цікавою для учнів була інформація про книги-фоліанти Олени Медведєвої, один з яких експонувався у Волинському краєзнавчому музеї.

Друга частина заходу проходила в творчій атмосфері. Вихованці Торчинського ліцею з захопленням розпочали роботу над втіленням двох ідей – за допомогою голки і нитки створити портрет Тараса Шевченка та поезію «Розрита могила».

Закінчити її учні матимуть можливість вдома, на уроках праці. Після цього вишиті вироби стануть експонатами нашого музею.

Джерело: Торчин: історичний музей

Категорія: Торчинський народний історичний музей імені Григорія Гуртового | Переглядів: 175 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]