Головна » 2013 » August » 4 » Відбулося поетично-мистецьке свято „Лісова пісня” (2 ВІДЕО).
16:15
Відбулося поетично-мистецьке свято „Лісова пісня” (2 ВІДЕО).
Відбулося поетично-мистецьке свято „Лісова пісня” (2 ВІДЕО).
3 серпня 2013 року біля пам’ятника Лесі Українки в м.Ковелі пройшло офіційне відкриття поетично-мистецького свята «Лісова пісня» за участю представників районної і міської влади, жителів Ковельщини та гостей, які приїхали вклонитися пам’яті великої дочки української народу.
Після виступів, що були пройняті шаною до славетної дочки українського народу Лесі Українки, до її пам’ятника були покладені квіти.
Учасники свята «Лісова пісня» побували в Колодяжненському літературно-меморіальному музеї Лесі Українки, для їх була організована екскурсія. Після якої гості відвідали «білий» та «сірий» будиночки, де зібравшись читали вірші, ділилися думками щодо творчості і життя поетеси. В «сірому» будиночку родини Косачів пройшла мистецька година.
4 серпня старезний, предковiчний лiс Ковельщини з лісовою просторою галявиною, з плакучою березою i з великим прастарим дубом закликав до себе на тринадцяте поетично-мистецьке свято «Лісова пісня», присвячене сторіччю пам'яті Лесі Українки і 102-й річниці від часу написання її безсмертної драми-феєрії. Свято відбулося за участю представників обласної, районної і міської влади, духовенства, жителів Ковельщини та гостей, які приїхали вклонитися пам’яті великої дочки української народу.

 

Традиційно свято відкрили голова Волинської обласної організації Національної спілки письменників України Олег Потурай та член Волинської обласної організації Національної спілки письменників України Ніна Горик.



На святі виступили заступник голови-керівник апарату обласної державної адміністрації Станіслав Ющик, голова районної державної адміністрації Сергій Матяшук, голова районної ради Петро Якубук, старший благочинний Ковельського району УПЦ, протоієрей Володимир Ровінський.



Уривок з «Лісової пісні» представили артисти Волинського обласного академічного музично-драматичного театру імені Т.Шевченка. З глибини скулинських лісів вийшовши на театральну сцену, Мавка ожила на полотні, в камені, у дереві, і в поетичному слові, і в пісні про Мавку, яку виконала солістка із Люблинця Олександра Дацюк.



Святкове дійство продовжили українські пісні у виконанні народного аматорського фольклорного колективу «Родина» з Білина, фольклорного колективу з Скулина, фольклорного гурту «Полісяни». Неповторної атмосфери святу додали фольклорний гурт із с.Оленино Камінь-Каширського району.







У драмі-феєрії людська душа голосом сопілки промовляє про любов і красу, і на лісовій галявині звучали Балканські мелодії на сопілці, які виконав переможець багатьох Всеукраїнських та Міжнародних музичних конкурсів, жителя Пісочне Ковельського району Тимофій Музичук.
Враженнями про Лесин край її творчість поділилися поетеса Віра Шмига, студенти із Запоріжжя, які прибули на свята за сприяння і підтримки благодійного фонду Івана Омелянюка «Майбутнє Волині» та багато-багато інших поетів та письменників.
Найбільшу увагу присутніх привернув виступ семирічного Олександра Шевчука з Білина, який вперше вийшов на цю сцену коли йому було 5 років.



Присутні милувались сучасними і давніми вишивками майстринь та виставкою картин. Під час свята відбулося нагородження переможців літературного конкурсу, поетів-початківців Волині.
Геніальна драма-феєрія Лесі Українки «Лісова пісня» оспівує високу мрію людини, про її одвічний потяг до прекрасного, до людяного.
Учасники прекрасного дійства мали змогу все це відчути.
 
Джерело: сайт Ковельської райдержадміністрації


Категорія: Музей „Лісової пісні” в урочищі Нечимному | Переглядів: 1574 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]