Головна » 2013 » Серпень » 01
   До сотої річниці з дня смерті величної поетеси Лесі Українки Волинське обласне управління лісового та мисливського господарства спільно з управлінням освіти і науки Волинської облдержадміністрації, всеукраїнським журналом «Лісовий вісник» та Українським фондом культури провели конкурс дитячих малюнків та творів на тему «Лесина лісова пісня» та визначили його переможців. Нагородження відбудеться 1 вересня. Переможці отримають грамотами Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства та грошові премії. Усі дитячі малюнки будуть представлені на виставці у Волинському краєзнавчому музеї, відкриття якої відбудеться у перші дні вересня.
День пам’яті Лесі Українки у Колодяжному (ВІДЕО).
   1 серпня у Колодяжненському літературно-меморіальному музеї Лесі Українки відбулися масові науково-освітні заходи „Музей збирає друзів”, приурочені 100-річчю пам'яті Лесі Українки.
   Сьогодні в Колодяжненському літературно-меморіальному музеї Лесі Українки за участю голови облдержадміністрації Бориса Клімчука, духовенства, літераторів та поціновувачів творчості поетеси відбулась панахида з нагоди 100-річчя від дня її смерті.
Музейні видання до 100-річчя пам’яті Лесі Українки.
   До 100-річчя пам’яті Лесі Українки, науковими співробітниками Волинського краєзнавчого музею та Колодяжненського літературно-меморіального музею Лесі Українки підготовлено та випущено науково-популярне видання „Меморіальні речі Лесі Українки та родини Косачів зі збірки Колодяжненського літературно-меморіального музею Лесі Українки” та набір листівок „Леся Українка в живописі та графіці (з фондів Волинського краєзнавчого музею та Колодяжненського літературно-меморіального музею Лесі Українки)”.