Головна » 2013 » Серпень » 1 » Ні! Я жива, я буду вічно жити…
16:15
Ні! Я жива, я буду вічно жити…
Ні! Я жива, я буду вічно жити…


Сьогодні в Колодяжненському літературно-меморіальному музеї Лесі Українки за участю голови облдержадміністрації Бориса Клімчука, духовенства, літераторів та поціновувачів творчості поетеси відбулась панахида з нагоди 100-річчя від дня її смерті.



Поклавши квіти до пам’ятника Лесі Українки, Борис Клімчук зауважив, що музей-садибу вдалося відновити більше десяти років тому. «Тодішній Президент України Леонід Кучма спитав мене: Борис, тобі не соромно за такий музей? Я відповів, що соромно. Фактично після тих слів Президента та фінансової підтримки тодішнього керівника «Укрзалізниці» Григорія Кирпи ми змогли зробити тут реконструкцію. Добре, що відбулось вже в Незалежній Україні, яку так хотіла побачити Леся», - пригадав голова облдержадміністрації.







Словами поетеси, яка практично впродовж всього життя боролась з тяжкою хворобою та «без надії сподівалась», він нагадав кожному з присутніх, що «пошановуючи її, ми пошановуємо себе»: «Ні! Я жива, я буду вічно жити, бо маю в серці те, що не вмирає», - з цими словами сьогодні дух Лесі витає над нами».
В рамках відзначення сотих роковин Лесі Українки на кладовищі села Колодяжне, за кошти сім’ї Бориса Клімчука, було встановлено пам’ятник-меморіальну композицію рідному брату поетеси Миколі Косачу.




 
Категорія: Колодяжненський музей Лесі Українки | Переглядів: 696 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]