Головна » 2013 » August » 2 » Запрошують на поетично-мистецьке свято „Лісова пісня”.
14:01
Запрошують на поетично-мистецьке свято „Лісова пісня”.
Запрошують на поетично-мистецьке свято „Лісова пісня”.
3-4 серпня ц. р. на Ковельщині відбудеться тринадцяте поетично-мистецьке свято "Лісова пісня", присвячене сторіччю пам'яті Лесі Українки і 102-й річниці від часу написання її безсмертної драми-феєрії.
Це свято вирізняється з-посеред усіх, які відбуваються в нашому краї, своїм неповторним чаром, поєднанням поезії, театру, фольклору, народної музики.
Цьогоріч 4 серпня на сцені на лісовій галяві за Скулином традиційно виступлять фольклорні гурти та виконавці народних пісень Ковельщини, лунатимуть троїсті музики, дивуватимуть естетичною красою обрядові дійства.
Гостями цьогорічного лісового свята будуть народний артист України, голова спілки кінематографістів Одещини Ярослав Лупій, голова Закарпатської обласної організації НСПУ Василь Густі. З Чернігова прибуде поетеса, заступник голови обласної письменницької організації  Ганна Арсенич-Баран, з Рівного – поет і драматург Олексій Заворотній. Участь у святі візьмуть колеги по перу із Бреста – поетеса й науковець Світлана Вороник, літературознавець і перекладач Марія Новик.
З ініціативи Івана Омелянюка, засновника Фонду "Майбутнє Волині", який понад п'ять років співпрацює з оргкомітетом свята і фінансово підтримує його, в нинішньому році на "Лісову пісню" приїде п'ятеро студентів із Запоріжжя на чолі з поетесою Вірою Шмигою.
Як і щороку, буде вручено нагороди юним поетам – переможцям поетичного конкурсу серед школярів області, який Волинська письменницька організація проводить разом з Волинським відділенням Малої Академії Наук.
А розпочнеться свято "Лісова пісня" 3 серпня об 11 год. біля пам'ятника Лесі Українки в Ковелі. Гості відвідають музей-садибу Лесі Українки в Колодяжному, візьмуть участь у традиційній мистецькій годині в "сірому" будиночку Косачів.
О 17.30 год. в суботу відбудеться відкриття виставки гобеленів народних майстрів із Володимира-Волинського Андрія Васильовича і Галини Яківни Микит, після чого ковельчани зустрінуться з письменниками, гостями свята, з представниками міської та районної влади у Ковельському міському  культурно-просвітницькому центрі.
4 серпня об 11 год. від Будинку рад Ковеля вирушать автобуси  в урочище Нечимне, де о 12 год.  розпочнеться традиційне мистецьке дійство.
Там же буде розгорнена виставка-продаж книжок волинських видавництв, художніх робіт, виробів традиційних народних ремесел. Присутні на святі матимуть змогу оглянути експозицію музею одного твору – драми-феєрії "Лісова пісня".
Зустрінемось на святі, дорогі краяни!
Ніна ГОРИК
 
Категорія: Музей „Лісової пісні” в урочищі Нечимному | Переглядів: 1525 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]