Головна » 2013 » July » 31 » На Ковельщині триває підготовка до проведення поетичного свята „Лісова пісня”.
16:20
На Ковельщині триває підготовка до проведення поетичного свята „Лісова пісня”.
На Ковельщині триває підготовка до проведення поетичного свята „Лісова пісня”.
З метою належної підготовки та проведення поетичного свята „Лісова пісня”, напередодні засідання відповідного організаційного комітету, голова Ковельської райдержадміністрації Сергій Матяшук побував у Білинській та Скулинській сільській раді. Сергій Васильович виїхав безпосередньо на місце проведення поетичного свята в урочище Нечимне, щоб оглянути стан доріг, прилеглих до їх територій, благоустрій населених пунктів, зосередив увагу на лісовій галявині урочища, зокрема на благоустрої сцени, місць для глядачів, учасників свята, а також на розміщенні виїзної торгівлі.
31 липня, під головуванням заступника голови Ковельської райдержадміністрації Андрія Мигулі відбулося засідання організаційного комітету з питань підготовки і проведення поетично-мистецького свята „Лісова пісня”.
На засіданні виступив заступник голови райдержадміністрації Андрій Мигуля, який ознайомив присутніх з запланованими заходами з нагоди 100-річчя від дня смерті Лесі Українки та річниці написання драми-феєрії „Лісова пісня”.
В ході засідання були обговорені основні моменти підготовки та проведення заходів, члени засідання висловили ряд пропозицій і зауважень. Заступник голови райдержадміністрації Андрій Мигуля дав відповідні доручення для забезпечення проведення заходів на належному рівні.
Заходи розпочнуться 1 серпня з панахиди біля пам’ятника Лесі Українки в Колодяжненському літературно-меморіальному музеї, відбудеться тематичний захід „А в нас пісні її лишились” та літературна година до 100-річчя пам’яті Лесі Українки.
Офіційне відкриття свята відбудеться в м.Ковелі, зокрема, зустріч гостей з представниками місцевої влади та покладання квітів і вінків до пам’ятника Лесі Українки та Тарасу Шевченку. В культурно-просвітницькому центрі відбудеться зустріч гостей з творчою інтелігенцією міста та району.
4 серпня, о 12 годині в урочищі Нечимному за Скулином, на лісовій галявині відбудеться традиційне мистецьке дійство. Присутні на святі зможуть відвідати музей „Лісової пісні” в урочищі Нечимному, ознайомитися з місцевістю, яка колись надихнула Лесю Українку на написання літературного шедевру.
 
Категорія: Музей „Лісової пісні” в урочищі Нечимному | Переглядів: 1187 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]