Головна » 2013 » Липень » 24
   Наймасштабніший в історії України міжмузейний проект "Велике і величне" у Мистецькому Арсеналі – ключова мистецька подія офіційної програми відзначення 1025-річчя Хрещення Київської Русі. Музей волинської ікони вперше братиме участь у проекті такого масштабу. На столичну виставку відібрано 31 експонат. Буде представлена не лише волинська ікона, але й православний іконопис, костельний живопис, декоративна різьба і металопластика.
Музей волинської ікони – у міжмузейному проекті „Свята Православної Церкви”.
   До святкування 1025-річчя Хрещення Русі Національний заповідник „Софія Київська” 25 липня 2013 року о 16.00 год. урочисто відкриває масштабний міжмузейний проект „Свята Православної Церкви”. Виставка репрезентує твори українського та російського іконопису з колекцій вітчизняних музеїв та приватних збірок. У проекті взяли участь провідні музеї України: Національний художній музей України, Національний архітектурно-історичний заповідник „Чернігів стародавній”, Музей історії міста Києва, Чернігівський обласний художній музей ім. Григорія Галагана, Музей волинської ікони (м.Луцьк).
   1-2 серпня у Колодяжненському літературно-меморіальному музеї Лесі Українки відбудуться масові науково-освітні заходи „Музей збирає друзів”, приурочені 100-річчю пам'яті Лесі Українки. Початок 1 серпня о 12.00 год.

  ПРОГРАМА ЗАХОДІВ
„Мандруючі святі” у Ковельському історичному музеї (ВІДЕО).
   „Мандруючі святі”. Таку назву має виставка ікон, яка експонується в ці дні в одному із залів Ковельського історичного музею. На виставці представлені 42 ікони, написані українськими та польськими художниками на міжнародних пленерах іконопису, що відбулись на Волині.