Головна » 2015 » October » 5 » За мотивами «Лісової пісні» Лесі Українки знімають 3-D мультик
09:41
За мотивами «Лісової пісні» Лесі Українки знімають 3-D мультик
За мотивами «Лісової пісні» Лесі Українки знімають 3-D мультик

   Компанії «FILM. UA» та «Animagrad» розпочали роботу над першим повнометражним мультфільмом «Мавка. Лісова пісня» за мотивами класичного твору Лесі Українки.

    «Мавка. Лісова пісня» — дивовижний і захопливий мультфільм для всієї родини, який зачарує добром, світлом і барвистістю, пише «Портал Культура».

    «Лісова пісня» була обрана не випадково, адже це твір, в основі якого лежить древнє міфологічне мислення нашого народу. Автори фільму не просто перенесуть класичну п’єсу на екран. Вони створять новий твір, змінивши і сюжет, і трагічний тон оригіналу, зберігши при цьому тонкість, ліричність, красу і казковість п’єси.

   Історія буде доповнена зрозумілими сучасній аудиторії сюжетами й образами, і порадує не лише новими комічними персонажами, але й хеппі-ендом. Завдяки кропіткій роботі сценаристів, а також вкрапленням етнічних мотивів у візерунках і вбраннях, «Мавка» розкриє унікальний світ самобутньої і дивовижної слов’янській міфології глядачам у всьому світі.

   Хронометраж фільму складатиме орієнтовно 85 хвилин. Він знімається у форматі 3 D-анімації. Його бюджет — п’ять мільйонів доларів. Анімація знімається паралельно англійською, українською та російською мовами.

    «На сьогодні повнометражна анімація для сімейної аудиторії — один із найсильніших трендів у кінобізнесі. І один з найприбутковіших — приклади зарубіжних колег свідчать про те, що інвестиції в такі проекти в разі успіху повертаються сторицею. Для „FILM. UA Group“ створення повнометражних мультфільмів — це новий стратегічний напрям. Крім „Мавки“, у нас у розробці пакет анімаційного кіно. У планах компанії — випускати по релізу на рік», — розповідає продюсер проекту Ірина Костюк.

    «Синтез сучасного і вічного, чисто слов’янського й універсального, пронизливої любовної історії і гумору, екшна і фентезі має спрацювати і зробити проект унікальним. Наші образи не схожі ні на які інші в анімації, а історія дуже самобутня. Саме тому вони будуть цікаві глядачам у всьому світі. Мавка — наш унікальний і розкішний казковий персонаж, і вона заслуговує такого ж чудового втілення та любові глядачів у всьому світі, як свого часу Рапунцель, Русалонька, Снігова Королева, Білосніжка та інші героїні казок і легенд, увічнені в популярних мультфільмах», — впевнена Ірина Костюк.

   В основі сюжету мультфільму — історія кохання лісової німфи Мавки і звичайного сільського хлопця Лукаша. Але перешкодою для їхнього союзу стане не тільки той факт, що вони з різних світів.

   Герої будуть протистояти злу, втіленому в образі Килини — розважливої фабрикантки, яка охоплена бажанням підкорити природу й зберегти вічну молодість. У її арсеналі — дивовижні механічні розробки. На боці ж Мавки — сила природи, її міць і гармонія. Лукаш опиниться між двох вогнів. Він повинен буде зробити вибір між Килиною і Мавкою.

   Створення якісної анімації, яка могла б конкурувати зі світовими аналогами, стало головним викликом проекту.

    «Ми в собі не сумніваємося, адже вже зараз намальована Мавка — образ, який формує стиль усього фільму, — і ми знаємо, яким він буде у художньому плані», — говорить директор студії «Animagrad» Єгор Олесов.

   Мавка — уособлення самої природи — буде міняти колір очей і волосся залежно від настрою та пори року. А головною її прикрасою стануть розкішні вінки з живих метеликів, світлячків і сонечок.

   Прототипами всіх основних локацій мультфільму стали реальні українські природні заповідники: українська Венеція — село Вилкове, тунель кохання у Клевані, Буцький каньйон і, звичайно ж, Карпати.

   Крім того, до роботи над проектом залучені видатні місцеві таланти, зокрема, відомий український дизайнер Ольга Навроцька, яка у своїй творчості використовує природні та етнографічні мотиви, а також надихається фентезі. Саме вона стане художником із костюмів.

Джерело: сайт mydim.ua

Категорія: Музей „Лісової пісні” в урочищі Нечимному | Переглядів: 1038 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]