Головна » 2015 » August » 4 » Потрібна допомога! Озеро з „Лісової пісні” знову катастрофічно обміліло
16:52
Потрібна допомога! Озеро з „Лісової пісні” знову катастрофічно обміліло
Потрібна допомога! Озеро з „Лісової пісні” знову катастрофічно обміліло

   Озеро Нечимне, що у Ковельському районі, знову катастрофічно обміліло, шар води не перевищує 10-20 сантиметрів. Про це повідомляють у прес-службі Волинського обласного управління водних ресурсів.

Так виглядає сьогодні озеро Нечимне, що у Ковельському районі

   Кілька років тому з ініціативи обводресурсів було розроблено проект відновлення озера Нечимне, яке свого часу надихнуло Лесю Українку до написання драми-феєрії «Лісова пісня». На жаль, через брак коштів до робіт по втіленню проекту так і не вдалося приступити.

   Хоча дещо і зроблено: зокрема встановлені електроопори для монтажу лінії електропередач. Земснаряд мав працювати на електроенергії, аби мінімально забруднювати довколишнє середовище. Позаторік в озеро запустили товстолобика, який очистив водойму від зарослів дикого рису. Однак через мілководдя риба не змогла перезимувати і озеро знову інтенсивно заростає очеретом та іншою болотною рослинністю. Суха спекотна погода негативно позначилась на гідрологічному стані Нечимного, воно обміліло так, що вже утворилися острівки, а шар води не перевищує 10-20 сантиметрів. Озеро потрібно рятувати, аби воно не зникло безслідно. У теперішній ситуації важко розраховувати, що держава зможе виділити на це необхідні десять мільйонів гривень. Тож потрібно шукати інших джерел фінансування. Сподіваємося: в області знайдуться люди, яким не байдужа доля колиски «Лісової пісні» – непересічного твору, в якому йдеться про необхідність бережливо ставитися до природи.

Учасники щорічного поетичного свята «Лісова пісня», яке проходило 2 серпня в урочищі Нечимне, споглядають на озеро

Категорія: Музей „Лісової пісні” в урочищі Нечимному | Переглядів: 1056 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]