Головна » 2015 » Серпень » 28

   У Волинському краєзнавчому музеї розгорнуто виставку робіт майстра художньої вишивки із м.Кременця (Тернопільська обл.) Ірини Стравінської «Дивосвіт вишивки». Назва виставки яскраво передає ті незабутні враження, які отримуєш, переглядаючи ці твори. На більшій відстані це – живопис: натюрморти, пейзажі, ікони, портрети… Підходиш ближче – дивуєшся палітрі кольорів, відтінків, тонів. А при близькому розгляді розумієш – це вишивки!

За участі майстрині 3 вересня о 12.00 год. у музеї відбудется презентація цієї унікальної виставки.

   У Ківерцівському краєзнавчому музеї відкрито виставку „Неоголошена війна. Ківерцівський рахунок”, присвячену подіям на сході України. До збору матеріалів прилучилися працівники культури району, бійці АТО, волонтери.

  На запрошення дирекції Музею історії сільського господарства Волині-скансену, що в селищі Рокині Луцького району, екс-народний депутат, голова Української Республіканської партії, багатолітній політв’язень радянських концтаборів, Герой України Левко Лук’яненко відвідав і етно-музей.

   Виставка «Неоголошена війна. Волинський рахунок», яка діє у Волинському краєзнавчому музеї, поповнилася новими експонатами. Це елементи Реактивної протитанкової гранати РПГ-26 та Постріл від протитанкової ракети (ПТУРА) «Фагот».

   До Дня Державного Прапора і Дня Незалежності України в Торчинському народному історичному музеї імені Г.О.Гуртового презентовано виставку картин «Волинська палітра незалежності України». На одному спільному і трьох індивідуальних полотнах зображено Різдво-Богородичний монастир у с. Новому Загорові Локачинського району – місце відчайдушного бою чоти УПА Андрія Марценюка («Берези») у 1943 р. Інші картини присвячені темі духовності, національній символіці, пам’яті про козацький час і злободенній сучасності.