Головна » 2012 » Лютий » 2 » Видано науковий збірник „Минуле і сучасне Волині та Полісся. Старовижівщина та її населенні пункти в історії України та Волині”.
15:37
Видано науковий збірник „Минуле і сучасне Волині та Полісся. Старовижівщина та її населенні пункти в історії України та Волині”.
Видано науковий збірник „Минуле і сучасне Волині та Полісся. Старовижівщина та її населенні пункти в історії України та Волині”.       Волинським краєзнавчим музеєм спільно з Волинською обласною організацією Національної спілки краєзнавців України видано науковий збірник „Минуле та сучасне Волині та Полісся. Старовижівщина та її населені пункти в історії України та Волині. Випуск 40. Матеріали ХХХХ Всеукраїнської наукової історико-краєзнавчої конференції, смт. Стара Вижівка” (Упоряд. А. Силюк, В. Недзельський. – Луцьк, Гадяк Жанна Володимирівна, друкарня "Волиньполіграф", 2011. - 384 с., іл.).
    У збірнику висвітлено сторінки історії Старовижівщини у статтях Олександра Дем'янюка, Сергій Карпука, Володимира Гики, архієпископа Варфоломія, Сергія Гулечко та ін., історію і сучасність сіл Паридуби, Чевеля, Буцина, Брунетівки, Галини-Волі, Глухів, Грабового, Кримного, Любохин, Лютки, Синового, Смолярів, етнографію Старовижівського краю у статтях про ткацтво, обереги та магічні дії, традиції виготовлення весільного хліба, розвиток гончарства, сирний обряд, символіку вікон та ін., загальні питання історичного краєзнавства та волинезнавства та рецензії на нові видання.
   Планується також проведення конференції у смт. Стара Вижівка у першій половині 2012 року.
Категорія: Старовижівський народний краєзнавчий музей | Переглядів: 792 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]