Головна » 2016 » September » 2 » До 25-річчя Незалежності України – 25-метровий вишиваний рушник
11:48
До 25-річчя Незалежності України – 25-метровий вишиваний рушник
До 25-річчя Незалежності України – 25-метровий вишиваний рушник

Напередодні відзначення 25-го ювілею Незалежності України, старовижівчанам та гостям селища було представлено унікальний 25-метровий вишиваний рушник – символ річниці Незалежності України.

Ювілейний рушник складається із 25-и метрових полотен, зшитих мереживним швом. У центральній частині рушника вишитий герб та слова молитви. Інші частини – оздоблені характерними для Полісся червоно-чорними орнаментами.

Два з половиною місяці тривала кропітка праця 25 найкращих майстринь з усіх куточків району. Справжньою майстернею народного мистецтва став у цей час Старовижівський народний краєзнавчий музей. Тут було розроблено проект "Рушник – 25", тут проводилися консультації з вишивальницями, з благодійниками. Розібратися у плетиві поліських узорів, підібрати нитки, тканину, організувати процес допомагали Наталя Ковальчук, директор Старовижівського народного краєзнавчого музею, та Валентина Хоміч, методист фольклорного жанру районного будинку культури.

У процесі роботи приєдналися до цієї благородної справи підприємці нашого району – Віталіна Дубік, Микола Бевз, Олена Тищук, Ольга Редькович, заступник голови районної державної адміністрації Петро Філюк, працівники магазину "Вишиванка", що у Старій Вижівці, та його власник Андрій Мигуля. А також фінансову сторону проекту підтримали фонд Ігоря Палиці "Тільки разом" та фонд "Патріоти Волині" народного депутата України Степана Івахіва.

До кінця року ювілейний рушник буде прикрашати сцену районного будинку культури під час святкових урочистостей, а згодом стане одним із експонатів районного краєзнавчого музею.

Джерело: Старовижівська райдержадміністрація

Категорія: Старовижівський народний краєзнавчий музей | Переглядів: 841 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]