Головна » 2019 » November » 23 » «В той час ожив дух українського народу»
09:44
«В той час ожив дух українського народу»
«В той час ожив дух українського народу»

Літературно-музична композиція під такою назвою відбулася на площі перед Ківерцівським краєзнавчим музеєм в День Гідності та Свободи за участю музейників, представників органів державної виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, політичних партій, громадських організацій, трудових колективів підприємств, організацій, установ, шкільних колективів та позашкілля, жителів міста.

Минуло 6 років, відколи український народ, проявивши свою волелюбність, гідність і прагнення до свободи, вийшов на Майдан, який став центром революції, місцем правди і святим місцем для добра, любові і братерства. Революція відбулася не лише у політичному житті країни. Вона відбулася у свідомості українців.

Експонати з Майдану в колекції музею

Олександр Вронський передає музею прапора з Майдану. 2015 р.

Головним заходом цього дня стала жива інсталяція подій Революції Гідності. На фоні театралізованого Майдану засобами сценічної майстерності аматорів сцени Ківерцівського Будинку культури імені Михайла Ковальова була відтворена хронологія подій листопада 2013 – лютого 2014 років. Учні міських шкіл, директор Центру позашкільної освіти Леся Куліба прочитали вірші, народжені Майданом, прозвучали патріотичні пісні у виконанні солістів РБК.

Ведучий заходу Юрiй Сухарєв

Урочиста хода до Скверу Небесної Сотні, покладання квітів до пам’ятника героям та спільне виконання Державного Гімну України стали заключним акордом заходу.

Пам'ятник Героям Небесноi Сотнi

Степан Войчик,
старший науковий співробітник Ківерцівського краєзнавчого музе
ю

Категорія: Ківерцівський районний краєзнавчий музей | Переглядів: 348 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]