Головна » 2021 » April » 17 » Тимчасова експозиція, присвячена пам’яті історії голокосту в Україні
15:49
Тимчасова експозиція, присвячена пам’яті історії голокосту в Україні
Тимчасова експозиція, присвячена пам’яті історії голокосту в Україні

Простір ідей факультету історії, політології та національної безпеки з часу свого створення став місцем, де не лише обговорюються цікаві проєкти, відбуваються зустрічі з непересічними особистостями, але й представлення виставкових матеріалів, що спонукають до осмислення непростих історичних тем. Такою стала й тимчасова експозиція «Захистимо пам’ять: захист та меморіалізація масових поховань часів Голокосту в Україні», у відкритті якої взяли участь студенти та викладачі факультету 13 квітня.

Виставку підготовлено Фондом «Меморіал вбитих євреїв Європи» у співпраці з Українським центром вивчення історії Голокосту за фінансової підтримки Міністерства закордонний справ Німеччини. Її презентувала Оксана Сущук – директор Ківерцівського краєзнавчого музею, локальний координатор проєкту на території Західної України.

Виставка стала складовою частиною міжнародного проєкту, який передбачає облаштування забутих масових поховань євреїв і ромів як місць пам’яті й інформації. Завдяки його реалізації на території Волинської області збудовано меморіали жертвам Голокосту в с. Прохід, Бахів, Кисилин. Повага до історії та культури етнічних меншин, які століттями мешкали на території України, збереження місць пам’яті та свідчень ще живих учасників подій, критичне мислення – такий лейтмотив виставки для відвідувачів.

Для студентів-музейників виставка стала не лише місцем ознайомлення з історичними матеріалами. Це й інформативний музейний продукт, виготовлений німецькими фахівцями, який є прикладом одного з можливих варіантів сучасної пересувної виставки.

Усі охочі мають змогу переглянути пересувну експозицію до кінця квітня 2021 р.

Валентина НАДОЛЬСЬКА,
доцент кафедри музеєзнавства, пам’яткознавства

та інформаційно-аналітичної діяльності

Джерело: Волинський національний університет імені Лесі Українки

Категорія: Ківерцівський районний краєзнавчий музей | Переглядів: 244 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]