Головна » 2019 » December » 21 » Юна художниця: «Досягну омріяної мети!»
09:40
Юна художниця: «Досягну омріяної мети!»
Юна художниця: «Досягну омріяної мети!»

Цим життєвим кредом керується учениця 11 класу Ківерцівської експериментальної Всеукраїнського рівня школи-комплексу І-ІІІ ступенів Анна Сахарчук, яка любить малювати з малих літ. У Ківерцівському краєзнавчому музеї відкрита виставка її робіт «Перші мотиви».

Тематична канва ще не виробилася – відтворює на полотні те, що западає в душу. Це портрети і природа, звірі і фантастичні картинки, роботи на замовлення, як, наприклад, відтворення фарбами місцевого костелу Пресвятого Серця Ісуса Христа до аукціону в день храмового свята цьогоріч, в якому брали участь і польські дипломати. Картина Анни була найдорожчим лотом.

Автопортрет

Двi в однiй...

Кредо художницi

Дика пантера

Муза

Костел Пресвятого Серця Iсуса в Кiверцях

Великомучениця Тетяна

Осiннiй мотив

Взяти участь у персональній виставці в краєзнавчому музеї спонукала мрія продовжити навчання в художньому вищому закладі. Підтримують талановиту особистість батьки, родичі, дають їй можливість відвідувати художні студії у Луцьку. В Ані досить насичений робочий тиждень, враховуючи й те, що грає ще у футбол, займається у секції бойових мистецтв.

18 грудня, у день народження Анни, до музею прийшли друзі, однокласники, учні 9-10 класів, вчителі, батьки, які високо оцінили перші творчі кроки юної художниці, бажали успіхів на творчій стезі.

Вітання вiд заступниці міського голови Ольги Полiщук

Заслужений журналіст України Валерiй Мельник

Виставка буде діяти до кінця січня 2020 року.

Довідково:

Ківерцівська експериментальна Всеукраїнського рівня загальноосвітня школа-комплекс І-ІІІ ступенів (КЕШ) – унікальна школа на Волині, без традиційних домашніх завдань. Нову модель загальноосвітнього навчального закладу та Комбіновану систему організації навчально-виховного процесу розробив, після знайомства з Ківерцями, член-кореспондент НАПН України Микола Гузик. Він є науковим керівником закладу. Модель заснована на духовно-християнському світогляді та персоніфікованій освіті дітей відповідно до задатків їх природних ключових талантів. Випускники – успішні студенти престижних вищих навчальних закладів України, Європи та США.

Приміщення школи збудовано за кошти меценатів – вихідців з Ківерцівського району - Едмунда Сардачука (Канада) та світлої пам’яті Фелікса Каплуна (США). Їх ідея побудувати діаспорою в Ківерцях сиротинець для обездолених дітей знайшла своє втілення у створенні експериментальної школи, яка відчинила двері 1 вересня 2004 року. Зараз тут у 16 класах в режимі «повного дня» навчається 284 учні, навчально-виховний процес забезпечують 34 висококваліковані педагоги.

Директорка навчального закладу Світлана Свиновей гордиться своїми вихованцями та педагогічним колективом.

Незамінними спонсорами школи є сім'ї Фелікса Каплуна, Едмунда Сардачука, Вільяма Капітонюка (Франція), Благодійний фонд «Світло життя» (директор Петро Волощук), християнська місія «Українська місія благовістя» (директор Володимир Чайка), батьки учнів.

Степан Войчик,
старший науковий співробітник Ківерцівського краєзнавчого музею

Категорія: Ківерцівський районний краєзнавчий музей | Переглядів: 360 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]