Головна » 2019 » July » 23 » „Тріумф людини”: тридцять історій тридцяти доль
10:54
„Тріумф людини”: тридцять історій тридцяти доль
„Тріумф людини”: тридцять історій тридцяти доль

У Ківерцівському краєзнавчому музеї демонструвалася виставка „Тріумф людини. Мешканці України, які пройшли нацистські концтабори”, яка не залишила байдужим жодного відвідувача.

Вихідці з України були і в Аушвіці, і в Бухенвальді, і в Дахау, і в Равенсбрюку, в інших „млинах смерті” нацистської Німеччини. Ми не знаємо, скільки наших співвітчизників пройшли через них. Але український вимір концтаборів ілюструють долі українських в’язнів: жінок, дітей, остарбайтерів, військовополонених, українських націоналістів, священників, євреїв…

За словами голови Українського інституту національної пам'яті Володимира В'ятровича, суть виставки в тому, аби показати людям, що навіть нацистській Німеччині з такою потужною тоталітарною системою, з такими інструментами, як концтабори, не вдалося зламати людей з України.

Старші інспектори Центру пробацiї Катерина Дембiцька та Олександр Микитюк

Остарбайтерський „рай” пройшли десятки ківерчан. Малолітнім в’язнем - жертвою нацизму був Іван Стратонович Тимочко.

Іван Тимочко

Виставка „Тріумф людини. Мешканці України, які перемогли ГУЛАГ” є спільним проектом Українського інституту національної пам’яті, Центру досліджень визвольного руху, Меморіального комплексу „Національний музей історії України у Другій світовій війні”, Національного музею-меморіалу жертв окупаційних режимів „Тюрма на Лонцького” та Галузевого державного архіву СБУ.

Степан Войчик,
в. о. директора Ківерцівського краєзнавчого музею

Категорія: Ківерцівський районний краєзнавчий музей | Переглядів: 349 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]