Головна » 2021 » August » 14 » На базі Ківерцівського музею провели дводенний тренінг «Проекти – підготовка і управління ними: погляд донорів»
12:39
На базі Ківерцівського музею провели дводенний тренінг «Проекти – підготовка і управління ними: погляд донорів»
На базі Ківерцівського музею провели дводенний тренінг «Проекти – підготовка і управління ними: погляд донорів»

Грантова діяльність є одним із пріоритетних напрямків якісного розвитку громади. Нещодавно, 6 і 9 серпня 2021 р., Громадська організація «ФемінізмУА» на базі Ківерцівського краєзнавчого музею, завдяки грантовій підтримці для розвитку неурядових організацій ІСАР Єднання, провела дводенний тренінг «Проекти – підготовка і управління ними: погляд донорів».

Чому культурним установам та Ківерцівській громаді зокрема необхідно подавати проекти міжнародним донорським організаціям і отримувати гранти?

По-перше, будь-яка суспільна проблема не може ефективно вирішитися без чіткого формулювання негативної ситуації.

По-друге, гроші грантів найбільше сприяють розв’язання суспільних складностей та прямо впливають на розвиток громади. Наприклад, мікрогрант на проведення навчання від донорів спрямований на підвищення рівня свідомості, активності та відповідальності громадян, а також підвищення професійного зростання членів ГО «Фемінізм УА» та співробітників Ківерцівського краєзнавчого музею.

По-третє, кошти гранту частково спрямовані на підтримку місцевих підприємців, бо витрачені гроші на закупівлю канцелярських товарів, продуктів тощо ніколи не забираються з місцевого бюджету.

У навчанні взяли участь зареєстровані раніше представниці трьох громадських організацій, ЗМІ, бізнесу, викладачі Волинського національного університету, працівники музею. Курс проводив Руслан Краплич (м. Рівне) – громадський діяч, експерт з фандрейзингу й розвитку неприбуткових організацій, голова Ради директорів у Фундації імені князів-благодійників Острозьких.

Це лише перша частина курсу, через кілька тижнів відбудеться новий етап дводенного навчання, за допомогою якого учасники оволодіють тридцятьма інструментами залучення ресурсів для своїх соціальних, соціально-культурних та соціально-економічних проектів.

Джерело: Ківерцівська громада

Категорія: Ківерцівський районний краєзнавчий музей | Переглядів: 223 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]