Головна » 2020 » March » 5 » Шкільний урок в музеї
14:25
Шкільний урок в музеї
Шкільний урок в музеї

Урок образотворчого мистецтва з третьокласниками Ківерцівської експериментальної Всеукраїнського рівня школи І-ІІІ ступенів провела вчителька цього навчального закладу Галина Гаврилюк в місцевому краєзнавчому музеї.

Тему живопису Галина Леонідівна розкривала молодшим школярам на прикладі робіт місцевої художниці-аматорки Наталії Вальчук (1953–2014). Виставка носить назву „Рідний край полонив моє серце” і присвячена Міжнародному жіночому дню та світлій пам’яті авторки.

Галина Гаврилюк з учнями

У виставковій залі музею демонструється 15 робіт бібліотекарки за фахом, жінки-матері непростої долі, яка почала малювати, доглядаючи хворого на ДЦП сина Богдана (1986–2012). Він був натхненником її творчості, дарував наснагу взаємною синівською любов’ю. Останній квітковий натюрморт Наталії, який чоловік та батько родини Юрій Вальчук просив помістити на виставці, поруч із портретом сина та дружини, датований 2012 роком. А всього художниця створила більше півсотні робіт.

Наталія Вальчук

Виставка Наталії Вальчук

Зимова калина

Православний храм взимку

Одні з останніх робіт мисткинi

Наступними відвідувачами виставки будуть гуртківці образотворчого та декоративного мистецтва школи, пообіцяла Галина Леонідівна, для якої малярство стало родинним, бо, окрім неї, малюють чоловік Олександр Йосипович, син Назар та невістка Катерина – професійні художники. Виставка малюнків та декоративно-прикладного мистецтва Гаврилюків демонструвалася у нашому музеї та в мистецькій галереї Волинської обласної ради.

Степан Войчик,
в. о. директора Ківерцівського краєзнавчого музею

Категорія: Ківерцівський районний краєзнавчий музей | Переглядів: 523 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]