Головна » Ківерцівський районний краєзнавчий музей

80 художніх творів живопису та графіки української художниці та педагога Лесі Каспрук (1943–2015) представлено на художньо-меморіальній виставці у Ківерцівському краєзнавчому музеї.

Годину історичної пам’яті під такою назвою, присвячену Дню Соборності України, провели у Ківерцівському краєзнавчому музеї для старшокласників міської школи №1.

У Ківерцівському краєзнавчому музеї відбувся урочистий захід – підбиття підсумків екологічного конкурсу творчих робіт (презентацій) на тему «У світі тварин. Дикі мешканці Цуманської пущі».

Будівельник мостів лучанин Микола Стришко в селі Омельне Ківерцівського району у батьківському дворі облаштував етнографічний Музей старожитностей.

У Ківерцівському районному краєзнавчому музеї відбулось відкриття виставки молодих художників Львівської національної академії мистецтв.

З нагоди Міжнародного дня музеїв у Ківерцівському районному краєзнавчому музеї відбулось відкриття фотовиставки «Цуманська пуща в об’єктиві Андрія Остапенка» та презентація Ківерцівського національного природного парку «Цуманська пуща».

У Ківерцівському районному краєзнавчому музеї відкрили виставку творчих робіт «Картини з мого життя» художника-дизайнера, члена Спілки дизайнерів України Степана Кузьмича.

2 квітня у Ківерцівському районному краєзнавчому музеї відкрили фотодокументальну виставку «Забуттю не підлягає. Хроніка комуністичної інквізиції в Україні 1917-1991», підготовлену Київською організацією Всеукраїнського товариства «Меморіал» імені Василя Стуса.

Саме таку назву мав майстер-клас з розпису писанок, що проходив у Ківерцівському краєзнавчому музеї в рамках проекту ”Музей як навчальна платформа” від художниці Ірини Сардак-Бондарук та її чоловіка Андрія Бондарука.

Ківерцівський краєзнавчий музей, в рамках проекту „Музей як навчальна платформа”, запрошує 20 березня на майстер-клас з розпису писанок від художниці Ірини Сардак-Бондарук

У Ківерцівському краєзнавчому музеї відкрито виставку предметів декоративно-ужиткового мистецтва майстрів Ківерцівського ЦДЮТ

Семикласники загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 4 м. Ківерці разом зі своєю вчителькою Тетяною Олександрівною Лук’янюк урок на тему “Література рідного краю” провели не за шкільними партами, а… в районному краєзнавчому музеї

Підходять до завершення зимові програми заходів. Одним із них є проведений 23 лютого на базі КЗ «Ківерцівський краєзнавчий музей» працівниками відділу екологічної освіти та рекреаційної роботи Ківерцівського національного природного парку «Цуманська пуща» інтерактивний круглий стіл «Сезонність. Адаптаційний характер тварин».

Ківерцівському краєзнавчому музею голова районної ради Василь Хмілевський передав біобібліографічний довідник, підготовлений колективом бібліотекарів району.

Семінар на тему “Геноцид ромів Волині у роки Другої світової війни. Проблеми дослідження та подолання стереотипів у викладанні історії у загальноосвітній школі” відбувся у Ківерцівському краєзнавчому музеї.

З нагоди відзначення у Ківерцівському районі Дня Соборності України, 100-ї річниці проголошення Четвертим універсалом Центральної Ради незалежності Української Народної Республіки і 100-річчя бою під Крутами заплановано проведення в районі історичної декади „Відродження нації”. Розпочалась декада відкриттям виставки історичних матеріалів про Волинь в Українській революції 1917–1921 років „В своїй хаті своя правда і сила, і воля”.

У Ківерцівському краєзнавчому музеї відкрита для відвідування виставка різдвяно-новорічної атрибутики „З Різдвом Христовим, Україно!”. Традиційно до різдвяних свят краєзнавчий музей проводить різноманітні майстер-класи по виготовленню новорічних прикрас. До творчості залучаються учні шкіл, вихованці позашкільних установ.

У Ківерцівському районному краєзнавчому музеї відбувся круглий стіл «Діяльність ОУН і УПА на території Ківерцівщини», приурочений до 75-ї річниці створення Української повстанської армії та проголошеного Волинською обласною радою Року Української Повстанської Армії.

У Ківерцівському районному краєзнавчому музеї відкрили виставку робіт родини Гаврилюків.

В рамках відзначення 75-річчя створення УПА у Ківерцівському краєзнавчому музеї відбулася зустріч вчителів української мови, шанувальників поезії з автором патріотично-поетичного доробку «Барвінок у снігу», заслуженим учителем України Олесею Ковальчук.

У приміщенні КП «Ківерцівського районного краєзнавчого музею» відбулося урочисте нагородження переможців конкурсу «Волинь – моя Батьківщина, а Цуманська пуща – її перлина».

З нагоди відзначення Дня Гідності та Свободи у Ківерцівському краєзнавчому музеї оформлено виставку „Розгойдані дзвони пам’яті”.

Останні дні жовтня нажали копу літ місцевому композитору Миколі Гапонюку. З нагоди ювілею композитора у Ківерцівському краєзнавчому музеї оформлено виставку «Життя і музика у долю заплелись».

«Зугублене місто – Трохимбрід» – така назва виставки, що відкрилась у Ківерцівському краєзнавчому музеї і приурочена 75-й річниці знищення єврейського містечка.

У виставковій залі Ківерцівського краєзнавчого музею відкрилась виставка фотоетюдів “Симфонія неба”, автором якої є знаний художник-дизайнер, член Спілки дизайнерів України Степан Кузьмич.

В рамках фестивалю дзвонового мистецтва “Ківерцівський передзвін 2017”, у приміщенні Ківерцівського районного краєзнавчого музею відбувся семінар-практикум “Дзвони в історії та культурі народів світу”.

   Вишиту карту України розмістили у дворі Ківерцівського краєзнавчого музею. Усі бажаючі ківерчани мали можливість побачити цей дивовижний витвір мистецтва, почути історію його створення та сфотографуватися.

   Працівників Державної казначейської служби України із Запорізької області відвідали Ківерцівський краєзнавчий музей, де їх ознайомили з видатними людьми Ківерцівщини, її природою та історією краю.

   Нещодавно делегація із ґміни Пшигодзіце Великопольського воєводства відвідала Ківерцівський краєзнавчий музей.

   У Ківерцівському районному краєзнавчому музеї 18 травня, у Міжнародний день музеїв, відкрилася виставка вишивок з власних фондів „Промовля історія вишитим рядком”.

   У Ківерцівському краєзнавчому музеї відкрито виставку матеріалів конкурсу нагоди проведення Всеукраїнського місячника Червоного Хреста України та відзначення Дня Медичної сестри.

   У Ківерцівський районний краєзнавчий музей відбулось нагородження переможців конкурсу писанок та пасхальних композицій „Писанковий дивосвіт”.

   У Ківерцівському краєзнавчому музеї продовжив роботу музейний журфікс ”Отут історія, написана без слів”, що відбувається в рамках проекту”Духовні святині краю”.

   У Ківерцівському краєзнавчому музеї йдуть підготовчі роботи по формуванню експозицій, які вшановують пам’ять про Героїв Небесної сотні та воїнів АТО.

   У Ківерцівському краєзнавчому музеї відбулась презентація виставки картин ківерчанки Вікторії Романчук “Природи рідної виловлена мить”. Юна мисткиня – студентка 4-го курсу Косівського училища прикладного та декоративного мистецтва Львівської національної академії мистецтв, учасниця Революції Гідності.

« 1 2 3 4 »