Головна » 2017 » March » 17 » Продовження музейного журфіксу
14:50
Продовження музейного журфіксу
Продовження музейного журфіксу

У Ківерцівському краєзнавчому музеї продовжив роботу музейний журфікс ”Отут історія, написана без слів”, що відбувається в рамках проекту”Духовні святині краю”.

Цього разу зібралися представники церков міста: пастор церкви євангельських християн-баптистів “Віфлеєм” Олександр Троцюк, очільник церкви адвентистів сьомого дня Віталій Шевчук. Церкву ХВЄП “Спасіння” представляв диякон Андрій Демчук, Римсько-католицьку парафію Пресвятого Серця Ісуса та Санктуарію Божого Милосердя – настоятель костелу святих Петра і Павла в Луцьку отець Павло Хом’як та отець Роман Власюк, церкву Різдва Пресвятої Богородиці Української Греко-католицької Церкви представляв отець Ігнатій. Зустрітися, познайомитися ближче із життям релігійних громад прибули помічник народного депутата Лариса Понєдєльник та депутат обласної ради Олександр Омельчук.

Після знайомства кожна спільнота представила свою діяльність про акції за мир у нашій державі, про благочинність, про роботу з відзначення 500-річчя Реформації, внаслідок якої Європа пережила великі перетворення. Неабияке зацікавлення очільників церков викликало питання підготовки матеріалів до Міжнародної конференції, що проходитиме на теренах нашого району, та видання матеріалів про духовні святині краю.

Зустріч пройшла предметно та цікаво, тому присутні відчували вдячність за можливість разом поспілкуватись, поділитись та збагатитись досвідом. Усі поважні гості нашого закладу одностайно висловилися за продовження співпраці з новими ідеями та ініціативами.

Галина Слатініна,
науковий співробітник Ківерцівського краєзнавчого музею

Категорія: Ківерцівський районний краєзнавчий музей | Переглядів: 672 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 3.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]