Головна » 2017 » June » 9 » Вишивана моя Україна
14:46
Вишивана моя Україна
Вишивана моя Україна

Ідея акції “Вишивана моя Україна” розпочалась із згортка полотна з нанесеними контурами карти України і полягала в тому, що працівники територіальних органів Державної казначейської служби України власноруч вишили карту нашої Батьківщини притаманними для кожного регіону орнаментами.

Полотно передавалось з регіону до регіону, вишивка доповнювалася новими візерунками.

Символічно, що перший орнамент на казначейській карті був нанесений на східних теренах нашої країни – в Управлінні Державної казначейської служби України у м.Торецьк Донецької області, де з робочим візитом перебувала голова ДКСУ Тетяна Слюз.

Голова Казначейства особисто передала полотно з вишитим контуром карти України, аби казначеї Донбасу, які працюють на підконтрольній українській владі території, могли долучитись до цієї патріотичної акції, ще раз засвідчивши своє прагнення до вільної, незалежної України.

Подальший маршрут карти пролягав так: Харківська, Сумська, Чернігівська, Полтавська, Дніпропетровська, Запорізька, Херсонська, Миколаївська, Одеська, Кіровоградська, Черкаська, Вінницька, Хмельницька, Тернопільська, Чернівецька, Івано-Франківська, Закарпатська, Львівська, Волинська, Рівненська, Житомирська, Київська.

Протягом двох місяців карта “Вишивана моя Україна” побувала в кожній із областей України. Переходячи від казначейства до казначейства, вона ставала все яскравішою, “оживала”, адже вбирала тепло рук, які її створювали. Казначеї всієї країни надзвичайно ретельно та відповідально поставилися до оберегу: обирали малюнки і кольори, працювали вночі, аби не підвести колег, встигнути вчасно передати карту до наступної області. У колег-казначеїв з різних регіонів навіть з’явився певний дух суперництва – чий орнамент буде кращий, чия вишивка гарніша.

Оформлення “Вишиваної України” завершилося оздобленням Державним гербом та символом миру – голубом. А ще на ній з’явилася Автономна республіка Крим та слова-пояснення щодо створення карти.

Далі карта – вишиванка вирушила почергово в усі територіальні органи казначейства України для ознайомлення з результатом клопіткої роботи по її створенню, після чого вона знайде своє місце в центральному апараті Державної казначейської служби України, як ще один символ згуртованості та патріотизму казначейської спільноти.

За час мандрівки з картою мали змогу ознайомитись представники органів місцевої влади, закладів культури та освіти, школярі, студенти, воїни Збройних Сил України, клієнти казначейства та небайдужі громадяни. Казначейські герої – воїни АТО з головою казначейства, несли її на Говерлу.

30 березня 2017 року під час урочистих проводів вітчизняних дослідників на цілорічну наукову вахту до Антарктиди передана команді зимівників. Після перебування на станції “Академіка Вернадського” вона повернулась до України і продовжує свою мандрівку. Зараз вишита карта разом із рукописною книгою “Літопис “Вишивана моя Україна” передається з області до області, з району в район для ознайомлення з витвором народного мистецтва. Починаючи з 30 травня 2017 року вона перебуває на Волині, а 8 червня завітала й у нашу мальовничу Ківерцівщину.

Вишиту карту України казначеї розмістили у дворі районного краєзнавчого музею. Усі бажаючі ківерчани мали можливість побачити цей дивовижний витвір мистецтва, почути історію його створення та сфотографуватися.

8 червня від Ківерцівського району карта передана працівникам казначейств Рівненщини.

Подорожуючи зі сходу до західу усіма регіонами нашої Батьківщини, акція “Вишивана моя Україна” ще раз засвідчує високий дух патріотизму, притаманний українському народу, єднає усіх незримою ниткою любові до рідної землі.

Джерело: Ківерцівська райдержадміністрація

Категорія: Ківерцівський районний краєзнавчий музей | Переглядів: 781 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]