Головна » 2018 » March » 21 » Маленький скарб великої країни
17:08
Маленький скарб великої країни
Маленький скарб великої країни

Саме таку назву мав майстер-клас з розпису писанок, що проходив у Ківерцівському краєзнавчому музеї в рамках проекту ”Музей як навчальна платформа” від художниці Ірини Сардак-Бондарук та її чоловіка Андрія Бондарука.

Першими прийшли опановувати практичні навики розпису великодніх символів працівники клубних установ Ківерцівського району. Для багатьох писанка – це не просто розвага, а перш за все – оберіг. Символи, що наносять на яйця мають своє значення: Воскресіння, життя, безсмертя, любов і краса, відродження, добро, щастя і радість. Переважна більшість присутніх вперше спробували себе у цій справі, дехто переймався і боявся, що нічого не вийде. Але писанка вийшла у кожного!

Наступна зустріч майстрів була з учнями міських шкіл: експериментальної та ЗОШ I-III ст. №4. Нам було приємно спостерігати на обличчях дітей зацікавленість та прагнення навчитися таємного письма, і водночас допомогти силам добра і світла збороти холод і темряву. Нашим юним друзям теж здавалося, що розпис писанки – складна справа і під силу лише тому, хто гарно малює. Та подружжя Бондаруків запевнило дітей у тому, що не слід боятися, а спробувати, і неодмінно досягнете успіху.

“Завжди необхідно пам’ятати про те, що писанку пишуть не руки, а душа. Тобто, найголовніше – налаштуватися на відповідний настрій. Наші предки завжди молились перед будь-якою роботою і тому в усьому були майстрами. Бо молитва – це стан, коли забуваєш вcі незгоди, пробачаєш образи, відкидаєш погані думки. Тільки очищена від усього зайвого свідомість здатна відчувати і творити” – навчала присутніх майстер Ірина Сардак-Бондарук.

По закінченні майстер класу кожен отримав свій Великодній шедевр – маленький скарб великої країни. Організатори сподіваються, що діти та дорослі понесли до своїх осель гармонійну атмосферу, яка панувала цього дня у музеї.

Джерело: Ківерцівський краєзнавчий музей

Категорія: Ківерцівський районний краєзнавчий музей | Переглядів: 567 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 4.0/4
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]