Головна » 2017 » August » 29 » Семінар-практикум “Дзвони в історії та культурі народів світу”
16:44
Семінар-практикум “Дзвони в історії та культурі народів світу”
Семінар-практикум “Дзвони в історії та культурі народів світу”

В рамках фестивалю дзвонового мистецтва “Ківерцівський передзвін 2017”, у приміщенні Ківерцівського районного краєзнавчого музею 23 серпня відбувся семінар-практикум “Дзвони в історії та культурі народів світу”.

Окрім дзвонарів участь у ньому взяли професор, завідувач кафедри методології історії та історіографії Гданського університету Республіки Польща Криштоф Мацей Ковальські та краєзнавець, заступник голови Волинської обласної організації українського товариства охорони пам’яток історії і культури Іраїда Майданець.

В ході семінару учасники обговорили теми популяризації та відродження дзвонового мистецтва, проблеми паспортизації, збереження та реставрації дзвонів та інше.

Фестиваль дзвонового мистецтва “Ківерцівський передзвін 2017” у районному центрі відбувся вперше. Участь у фестивалі взяли дзвонарі із міст Івано-Франківськ, Львів, Луцьк, Колки, села Липно та селища Олика Ківерцівського району. Свою майстерність гри на дзвонах продемонстрували як старші досвідчені дзвонарі так і наймолодші. Зокрема, глядачі мали змогу послухати виступи керівника Волинського науково-методичного центру дзвонового мистецтва Галини Марчук, дзвонаря Михайлівської церкви с. Липно Івана Сороки, доктора мистецтвознавства, професора, директора центру дослідження дзвонарства Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника (м.Івано-Франківськ) Богдана Кіндратюка, юного дзвонаря з м. Львів Андрія Спіріна, дзвонаря Хрестовоздвиженської церкви м. Колки Миколи Горбача та його вихованців Івана Білінського, Іллі Воронюка, Ростислава Маркевича, дзвонаря Свято-Троїцької церкви селища Олика Максима Яковлюка. Дзвонарі не лише демонстрували свої вміння, а й провели майстер-класи – усі охочі змогли спробувати себе у грі на дзвонах.

Джерело: Ківерцівська районна державна адміністрація

Категорія: Ківерцівський районний краєзнавчий музей | Переглядів: 814 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 3.0/5
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]