Головна » 2018 » April » 3 » Забуттю не підлягає
13:09
Забуттю не підлягає
Забуттю не підлягає

2 квітня у Ківерцівському районному краєзнавчому музеї відкрили фотодокументальну виставку «Забуттю не підлягає. Хроніка комуністичної інквізиції в Україні 1917-1991», підготовлену Київською організацією Всеукраїнського товариства «Меморіал» імені Василя Стуса.

Експозиція базується на документах з архівів КДБ, експонатах та ілюстраціях, відображає події та атмосферу життя з тоталітарного минулого України. Велика увага приділена хронології подій та історичним передумовам «великого голоду», зокрема репресіям проти української інтелігенції.

- У пам’яті нашого народу трагічні події історії України мають залишитися назавжди. Нагадати про ті страшні роки, сприяти осмисленню історії, допомогти перш за все молодому поколінню у вивченні теми масових репресій – мета виставки, яка сьогодні відкрилася у нашому музеї – зазначив директор районного краєзнавчого музею Степан Войчик відкриваючи виставку. – Раніше експозиція виставлялася у багатьох країнах світу, зокрема у Британії, Канаді, США. Впродовж квітня й ківерчани мають змогу ознайомитися з представленими матеріалами.

- Нація, яка забуває свої подвиги не має майбутнього. Серед експозиції, яка створювалася не один рік, знаходяться стенди з вражаючими матеріалами, – зазначила заступник голови райдержадміністрації Яна Церкевич. – Українці не нація переможених. В українцях тече войовнича кров. Тож маємо постійно вшановувати та не забувати борців за незалежність України, щодня працювати над тим, щоб унеможливлювати відновлення антилюдського комуністичного режиму.

Запрошують усіх бажаючих відвідати музей та оглянути експозицію.

Джерело: Ківерцівська райдержадміністрація

Категорія: Ківерцівський районний краєзнавчий музей | Переглядів: 587 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]