Головна » 2018 » March » 1 » Тематичний урок в музеї
16:48
Тематичний урок в музеї
Тематичний урок в музеї

Семикласники загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 4 м. Ківерці разом зі своєю вчителькою Тетяною Олександрівною Лук’янюк урок на тему Література рідного краю провели не за шкільними партами, а… в районному краєзнавчому музеї. У ролі вчителя був директор музею Степан Войчик.

На матеріалах експозиції “Коріння роду і слави Ківерцівщини” діти отримали вичерпну інформацію про майстрів пера: відомих в Україні і за її межами, членів Національної спілки письменників, початкуючих письменників та поетів.

Серед експонатів – твори Юзефа Крашевського (проживав у селі Омельне) та Габріели Запольської із Прилуцького, видані в Україні та Польщі мовами цих країн, книги Степана Радіона (Австралія), Миколи Онуфрійчука, Надії Корнійчук, колишніх працівників районної газети Ігоря Павлюка, Петра Боярчука, Петра Коробчука, Олега Потурая, Маргарити Малиновської, Мирона Нестерчука - поета, перекладача та художника, працівника Стрийського краєзнавчого музею “Верховина”, заслуженого вчителя України Олесі Ковальчук та багато інших.

В Ківерцях проживають і продовжують плідну літераторську роботу журналіст, поет Микола Миценко, письменник, поет Сергій Гупало, вчитель Микола Гаврилюк, лікар РостиславМарищук.

Було дуже цікаво і пізнавально! – такий запис залишили відвідувачі у Книзі відгуків.

Від музею в подарунок школярі отримали книги Йосипа Струцюка, який свою трудову діяльність розпочинав теж у Ківерцях.

Галина Слатініна,
науковий співробітник Ківерцівського краєзнавчого музею

Категорія: Ківерцівський районний краєзнавчий музей | Переглядів: 681 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 3.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]