Головна » 2017 » March » 4 » Персональна виставка Вікторії Романчук відкрилася у Ківерцівському музеї
12:59
Персональна виставка Вікторії Романчук відкрилася у Ківерцівському музеї
Персональна виставка Вікторії Романчук відкрилася у Ківерцівському музеї

У Ківерцівському краєзнавчому музеї відбулась презентація виставки картин ківерчанки Вікторії Романчук “Природи рідної виловлена мить”. Юна мисткиня – студентка 4-го курсу Косівського училища прикладного та декоративного мистецтва Львівської національної академії мистецтв, учасниця Революції Гідності.

Основна тема робіт, представлених на виставці – пейзажі. Пейзажі Віки – це не просто природа, а образ маленького та великого світу, сплетений із акварельних фарб. Живопис зрозумілий всім: в ньому нема постмодерністських подихів та епатажу, це природа, яку кожен з нас бачив, та не кожен спромігся так чітко та яскраво закарбувати на полотні, як зробила автор. Мова образотворчого мистецтва – особлива. Авторка скромно вважає, що той живопис, який вона доносить до глядача, необхідно просто дивитись.

На виставку завітали учні районної гімназії, колишній класний керівник Ольга Граузе та мама – Оксана Володимирівна. А ще – побратими по Майдану – Олександр Гуч на псевдо “Пегас”, який зараз очолює Дернівську сільську громаду, та заступник керівника виконавчого апарату районної ради Анатолій Пушкін. Побратими поділилися спогадами про події, що змінили кожного українця, та побажали Вікторії професійного визнання та творчої наснаги.

Довідково :
Вікторія Романчук народилась 27 грудня 1997 року у місті Ківерці. Після закінчення 9 класів Ківерцівської гімназії стала студенткою Косівського училища прикладного та декоративного мистецтва. Учасниця Революції Гідності з листопада 2013 по лютий 2014. За мужність та рішучість у своїх діях отримала від майданівців псевдо”Відьма”. 18 лютого була поранена. Першу медичну допомогу отримала у Михайлівському Золотоверхому соборі, згодом продовжила лікування в Луцьку.

Галина Слатініна,
науковий співробітник Ківерцівського краєзнавчого музею

Категорія: Ківерцівський районний краєзнавчий музей | Переглядів: 783 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 2.7/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]