Головна » Ківерцівський районний краєзнавчий музей

   Напередодні Дня Гідності та Свободи синьо-жовте знамено з написом „Ківерці”, яке побувало на Майдані у Києві, стало експонатом Ківерцівського районного краєзнавчого музею.

   З нагоди відзначення Міжнародного дня людей похилого віку та Дня ветерана у Ківерцівському районному краєзнавчому музеї була організована та проведена тематична зустріч «Літа минули, щоб мудрістю стати…» для поважних людей нашого міста.

   Особливим став перший урок у новому навчальному році для учнів 7-8-х класів Ківерцівської районної гімназії. Навчання діти розпочали в районному краєзнавчому музеї.

   Вчителі географії Ківерцівщини і районний краєзнавчий музей розпочали широку програму вивчення водних джерел регіону.

   Ківерцівський краєзнавчий музей взяв участь в організації військово-історичного фестивалю „Ківерцівщина: 1939-1945 роки”.

   У Ківерцівському краєзнавчому музеї відкрито виставку „Неоголошена війна. Ківерцівський рахунок”, присвячену подіям на сході України. До збору матеріалів прилучилися працівники культури району, бійці АТО, волонтери.

   Волинських музейників навчили мистецтву доступності музеїв для нечуючих та слабочуючих, незрячих та слабозорих людей під час теоретичних і практичних занять на семінарі „Усунення архітектурних бар’єрів в туристичних об’єктах і пристосування їх для неповносправних осіб”, який проходив на базі Львівського музею історії релігії.

   У Хорлупах Ківерцівського району у місцевій школі в 2007 році був створений музей історії села, якому у 2011 році присвоєно звання „Зразковий”.

   В рамках заходів, приурочених Дням пам’яті та примирення і Перемоги, у Ківерцівському районному краєзнавчому музеї відбулося засідання „круглого столу” „1939-1945. Пам’ятаємо. Перемагаємо”.

   Напередодні 29-ї річниці Чорнобильської трагедії у Ківерцівському районному краєзнавчому музеї відбулася зустріч старшокласників загальноосвітньої школи І-ІІІ ступеня м.Ківерці з ліквідаторами наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

   У Ківерцівському районному краєзнавчому музеї відкрилася виставка робіт майстрині народної творчості Галини Міндер. В експозиції представлено понад 250 робіт.

   У Ківерцівському краєзнавчому музеї відбувся тематичний захід для старшокласників міста приурочений Дню Збройних Сил України. Організатори: Ківерцівський краєзнавчий музей (директор Степан Войчик) та військово-історичний клуб "Азимут" (керівник Володимир Патрай).

   У Ківерцівському районному краєзнавчому музеї, де буде експозиція про знаменитого музиканта і диригента Богодара Которовича побувала його донька зі своїм артистичним колективом. Вона передала у дарунок батькову казку.

   Виставка картин місцевих митців під назвою “Моя країна – Україна“, присвячена Дню Незалежності України, відкрилася 5 серпня у Ківерцівському районному краєзнавчому музеї. Директор краєзнавчого музею Степан Войчик розповів оглядачам виставки про талановитих майстрів різних за віком і техніками малювання.

   Ківерцівський краєзнавчий музей став базою для майстер-класу “Заочна екскурсія шкільними музеями” літньої Школи Лідерства загальноосвітніх навчальних закладів району.

   Напередодні Міжнародного дня музеїв та дня пам’яті жертв політичних репресій у Ківерцівському районному краєзнавчому музеї відбулося засідання круглого столу на тему: “Духовність і культурно-історична спадщина Ківерцівщини: проблеми збереження”. Участь у заході взяли представники церковних громад УПЦ, УПЦ КП, РКЦ та УГКЦ, очільники району і міста, працівники галузей освіти, культури, музейних установ, краєзнавці та преса.

   8 травня у Ківерцівському районному краєзнавчому музеї відбулося відкриття відділу Другої Світової війни. Центральна районна бібліотека долучилася до цієї події, розгорнувши книжкову виставку «У вихорі війни». Присутні мали змогу ознайомитися з літературою про найважливіші військові операції на шляху до Перемоги.

   8 травня у Ківерцівському районному краєзнавчому музеї відбулось відкриття експозиції, присвяченої Великій Вітчизняній війні.

   Ківерцівська влада оголосила про початок конкурсу на посаду директора районного краєзнавчого музею.
У Ківерцівському музеї проведено „круглий стіл” з ветеранами до 69-ї річниці визволення міста Ківерці.
   У Ківерцівському районному краєзнавчому музеї на честь свята було організовано „круглий стіл” з ветеранами, показ слайдів, присвячених темі визволення району, презентацію зразків вогнепальної зброї, мундирів та інших матеріалів.
Виставка у Ківерцівському краєзнавчому музеї до Дня Соборності та Свободи України.
   22 січня у Ківерцівському районному краєзнавчому музеї відбулась виставка літературних творів, дитячих малюнків, виробів і світлин, приурочена Дню Соборності та Свободи України.
   Згідно розпорядження голови Ківерцівської районної ради від 02.01.2013 року Метеха Ганна Василівна призначена виконуючою обов’язки директора комунального підприємства „Ківерцівський районний краєзнавчий музей”.
У Ківерцівському краєзнавчому музеї хочуть відкрити виставку про УПА.
   У Ківерцівському краєзнавчому музеї відкриють виставку про Українську Повстанську Армію. Волинян закликають допомогти матеріалами та інформацією.
Музей бойової слави у Ківерцівській ЗОШ №4 діє!
   Ківерцівська загальноосвітня школа №4, одна із небагатьох в районі, де в хорошому стані зберігся шкільний музей бойової слави. Він розповідає  учням про трагічні події Великої Вітчизняної війни. Ініціатором створення музею бойової слави у Ківерцівській ЗОШ №4 був тодішній директор Зіновій Євницький.
У Ківерцівському районному краєзнавчому музеї відкрито галерею мистецтв (2 ВІДЕО).
   На Волині чергова знакова подія в мистецькому житті ознаменувалась справжнім святом творчості. У Ківерцівському районному краєзнавчому музеї 12 жовтня 2012 року відкрили галерею мистецтв, у якій обіцяють знайти місце для кожної творчої душі.
Відкрито церковний музей у підземеллі храму Святої Трійці с.Тростянець.
   Митрополит Луцький і Волинський Михаїл освятив новостворений парафіяльний музей у підземеллі храму Святої Трійці с.Тростянець Ківерецького деканату. Освячення проведено після Божественної Літургії та хресного ходу з нагоди свята Тростянецької чудотворної ікони Пресвятої Богоматері, яку наша єпархія особливо вшановує у неділю перед Успінням Богородиці.
Місцева громада м.Ківерці збудувала краєзнавчий музей.
« 1 2 3 4