Головна » 2017 » October » 9 » Виставка фотоетюдів «Симфонія неба»
12:05
Виставка фотоетюдів «Симфонія неба»
Виставка фотоетюдів «Симфонія неба»

У виставковій залі Ківерцівського краєзнавчого музею відкрилась виставка фотоетюдів “Симфонія неба”, автором якої є знаний художник-дизайнер, член Спілки дизайнерів України Степан Кузьмич.

Головна тема робіт – небо. Багатьом із нас небо видається нудним, однак його багатогранність в змозі бентежити фантазію художника. Слід від літака, хмарки чудернацької форми – усе це надає фотоетюду неабиякого шарму. Небо показує свій норовливий характер – то хмарне, то стає ясним, то милує око складним рельєфом хмар.

У роботах Степана Миколайовича оживають звичні на перший погляд пейзажі рідного Прилуцького, які завдяки незвичному ракурсу та освітленню набувають зовсім іншого вигляду та форми. Автору вдалося повністю передати атмосферу, яка панує довкола, а також подарувати глядачеві відчуття певної казки. На фотоетюдах – яскраво-жовте небо, криваво-червоний захід сонця, блакить до болю в очах – ці різкі контрасти і глибокі, насичені барви – з самої природи. Ці кольори, які вдалося вихопити об’єктивом фотокамери, можуть лікувати. Це своєрідна терапія, бо у нас вже немає такої людини, яка б не потребувала арт-терапії.

Презентація виставки відбулась при переповненій залі. Лунало багато хороших та теплих відгуків про Степана Миколайовича Кузьмича від колег із Ківерцівського ЦДЮТ, колеги-художниці Галини Гаврилюк, директорки районної бібліотеки для дітей Любові Доридор. Міський голова Володимир Жгутов вручив автору Подяку за високий професіоналізм, активну громадянську позицію, безкорисливе служіння громаді. Учні міської експериментальної школи, вражені побаченим, показували Степану Миколайовичу знимки у власних телефонах, чекаючи оцінки знаного художника.

Кожен, хто вдивлявся у симфонію неба с. Прилуцького, впевнювався у тому, що не обов’язково їхати у заморські країни, щоб побачити красоти. У рідному краї є теж безліч дивовижних місць, цікавих миттєвостей. Ця виставка – це не просто фото, це образи, які бачить автор.

Галина Слатініна,
старший науковий співробітник
Ківерцівського краєзнавчого музею

Категорія: Ківерцівський районний краєзнавчий музей | Переглядів: 781 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]