Головна » 2018 » February » 23 » “Хай знову запахнуть житами поля, а в нас запанує хай мир”
16:35
“Хай знову запахнуть житами поля, а в нас запанує хай мир”
“Хай знову запахнуть житами поля, а в нас запанує хай мир”

Ківерцівському краєзнавчому музею голова районної ради Василь Хмілевський передав біобібліографічний довідник, підготовлений колективом бібліотекарів району. Керівник проекту – директор РЦБС Любов Михальчук.

Довiдник для музею передає ВасильХмiлевський, голова райради

Любов Михальчук, директор ЦБС, керiвник проекту

Презентація уже другого збірника про учасників війни на Сході за територіальну цілісність і незалежність України, добровольців, медиків, капеланів відбулася в районній бібліотеці для дорослих за участю керівників району, учасників бойових дій, працівників закладів культури, охорони здоров’я, учнів та викладачів медичного коледжу.

Богдан Подзюбанчук

Вiйськовий комiсар району Дмитро Ковальов

У розділі “Ми стали волі на сторожі” зібрані матеріали про ківерчан, які були призвані райвійськкоматом до Збройних сил у 4-6 хвилях мобілізації, а також контрактників, добровольців.

Розділ Життя – заради життя – про медиків-волонтерів Тетяну Білінскі, Олександра Кругляка, Юрія Романішина, Романа Ткача, Володимира Шевченка.

“Життя, як спалах яскравої зірки” – це розповіді про краян Сергія Білоуса та кадрового офіцера Маріса Камінського – молодих людей, які поклали своє життя на вівтар жертовності.

Олександр Дем’янюк, доктор історичних наук, професор, проректор з науково-педагогічної роботи та моніторингу якості освіти Волинського інституту післядипломної педагогічної освіти, який писав вступне слово до довідника, відмітив, що презентоване видання, без перебільшення, є важливою складовою досліджень, покликаних зберегти для майбутніх поколінь героїчні й трагічні водночас сторінки нашої історії. Ми повинні усвідомити, – сказав науковець – що війна це не тільки цифри, операції, мапи боїв. Насправді, це й долі людей, сімей, родин.

Доктор iсторичних наук Олександр Дем'янюк

Заступник голови райдержадміністрації Яна Церкевич подарувала новий збірник Богданові Подзюбанчуку із села Домашів – учасникові Революції Гідності, місяць тому демобілізованому з лав “Айдару”.

Богдан Подзюбанчук

Майбутнi медпрацiвники

В районному краєзнавчому музеї розгорнута нова експозиція про події на Сході України.

Степан Войчик,
директор Ківерцівського краєзнавчого музею

Категорія: Ківерцівський районний краєзнавчий музей | Переглядів: 614 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]