Головна » 2021 » May » 18 » У Ківерцях відбулася мистецька акція до Міжнародного дня музеїв
19:25
У Ківерцях відбулася мистецька акція до Міжнародного дня музеїв
У Ківерцях відбулася мистецька акція до Міжнародного дня музеїв

З нагоди відзначення Міжнародного дня музеїв, за ініціативи представників Волинської обласної організації Українського фонду культури, у співпраці з редакцією «Волинської газети» та за підтримки державного підприємства «Ківерцівське лісове господарство» у Ківерцівському краєзнавчому музеї відбулася мистецька акція.

Перша частина – урочисте започаткування «Мистецької алеї»: висадження саджанців туї, під керівництвом лісничого Ківерцівського лісового господарства Богдана Васюхника. В урочистості взяли участь організатори: члени ВОО Українського фонду культури Геннадій Сарапін (голова), Тетяна Романюк, Тамара Кваша, колектив «Волинської газети» (Володимир Данилюк, Сергій Цюриць), письменник Сергій Гупало, краєзнавець Валерій Пневський, місцеві вчителі-художники, працівники НПП «Цуманська пуща», заступник голови Ківерцівської міської ради Юрій Тананайський, директорка музею Оксана Сущук із співробітниками та інші відвідувачі.

Друга частина мистецької події полягала у відкритті виставки відомого житомирського художника Сергія Носка. Його полотна виконанні в оригінальній авторській техніці «клинкопис», що поєднує у собі використання різних інструментів, головним з яких є ніж-клинок. Завдяки такій манері художні твори митця наповнені повітрям і мають вираження 3-д ефекту. Сергій працює у різних жанрах. Переважає живопис, художня графіка, портрет. Серед представлених на виставці робіт є декілька полотен, де зображені «лесині місця»: поліські краєвиди Ковельщини та пейзажі з озера Нечимного.

Учасники відкриття виставки з цікавістю спілкувались з художником Сергієм Носком, ділилися враженнями від споглядання його творів, а також щиро дякували організаторам заходу.

Виставка працюватиме до 25 червня. Запрошуємо до музею!

Джерело: Ківерцівська громада

Категорія: Ківерцівський районний краєзнавчий музей | Переглядів: 322 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]