Головна » 2020 » February » 21 » Майдан – Дебальцеве
12:41
Майдан – Дебальцеве
Майдан – Дебальцеве

Такий шлях пройшов прапор Волині з ківерчанином Ігорем Квачем.

У День Героїв Небесної Сотні – пам'ятний день, що відзначається в Україні 20 лютого на вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам'яті Героїв Небесної Сотні, до Ківерцівського краєзнавчого музею завітав учасник подій на Майдані у 2013 – 2014 роках, а незабаром - командир 2-го взводу 1-ої роти батальйону територіальної оборони (БТрО) “Волинь”, пізніше – 1-го окремого мотопіхотного батальйону “Волинь” (1 ОМПБ - в/ч А1186, пп В0116), старший лейтенант Ігор Квач, нині – виконуючий обов’язки директора Ківерцівського національного природного парку “Цуманська пуща”.

Ігор Степанович подарував для музею прапор Волині, з яким він був на Майдані під час Революції гідності і на Сході України, в боях під Дебальцевим. Саме в лютому 2015 року там відбувалися жорстокі бої з окупантами українських земель.

Прапори Гідності та Свободи

В дарунок дістався ще один раритет – Державний прапор України з підписами бійців-волинян 1 ОМПБ, які були в жорстокому пеклі війни на Донбасі.

Експозиція музею

Музейники, в свою чергу, вітають Ігоря Квача та колектив Національного парку з його з 10-ою річницею від дня народження. Саме 22 лютого 2010 року Президент України Віктор Ющенко підписав Указ за № 203/2010 “Про створення Ківерцівського національного природного парку “Цуманська пуща”.

Степан Войчик,
в.о. директора Ківерцівського краєзнавчого музею

Фото: Роман Слободян

Категорія: Ківерцівський районний краєзнавчий музей | Переглядів: 308 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]