Головна » 2021 » February » 25 » У Ківерцівському музеї відкрито виставку до 150-річчя від дня народження Лесі Українки
17:58
У Ківерцівському музеї відкрито виставку до 150-річчя від дня народження Лесі Українки
У Ківерцівському музеї відкрито виставку до 150-річчя від дня народження Лесі Українки

До відзначення 150-річчя від дня народження відомої української письменниці, поетки, громадської діячки Лесі Українки (Лариси Косач-Квітки) у Ківерцівському краєзнавчому музеї 23 лютого відбулося відкриття тематичної виставки.

Виставка демонструє відвідувачам епоху, в якій жили і творили обидві письменниці, ілюструє з якими стереотипами сприйняття ролі жінки їм довелося «боротися» і як саме ця боротьба проявилася творчості обох діячок, чим вони різнилась і що було спільним у феміністичних поглядах Лесі Українки та Габріелі Запольської. Експозиція містить цікаві експонати кінця ХІХ по ХХ століття, фотоматеріали, які розповідають про середовище життя та творчості обох діячок.

Під час відкриття виставки було представлено дослідницьку наукову розвідку директорки музею – Сущук Оксани Петрівни за допомогою методів інфографіки: «Образи і обрАзи фемінізму» Лесі Українки та Габріелі Запольської».

Також для організації методичної і освітньої роботи у навчальних закладах Ківерцівської громади присутнім презентували збірку кросвордів за творами та біографією Лесі Українки, підготовлену науковим співробітником Ківерцівського краєзнавчого музею Степаном Войчиком.

Відкриття виставки відвідали представники органів самоуправління та влади, депутати Луцької районної ради, директори та вчителі місцевих шкіл, керівники закладів культури Ківерцівської громади, директор Ківерцівської центральної бібліотеки, краєзнавці.

Захід відбувся за умов дотримання карантинних норм.

Виставка працюватиме до 1 травня, з 9 по 16 год. Запрошуємо відвідати (за попереднім записом).

Джерело: Ківерцівська громада

Категорія: Ківерцівський районний краєзнавчий музей | Переглядів: 381 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]