Головна » 2021 » April » 28 » У Маневицькому музеї вшанували учасників ліквідації катастрофи на ЧАЕС
14:12
У Маневицькому музеї вшанували учасників ліквідації катастрофи на ЧАЕС
У Маневицькому музеї вшанували учасників ліквідації катастрофи на ЧАЕС

У понеділок в Маневичах відбулися пам’ятні заходи до 35-х роковин катастрофи на Чорнобильській АЕС та вшанування пам’яті людей, які загинули внаслідок неї. Після покладання квітів та вінків до пам’ятника ліквідаторам, у Маневицькому краєзнавчому музеї відбулась година Пам’яті та вшанування учасників ліквідації катастрофи на ЧАЕС.

В цей день до музею завітали Маневицький селищний голова Олександр Гаврилюк, народний депутат України Ірина Констанкевич, голова Камінь-Каширської райдержадміністрації Ольга Ващук та депутат обласної ради Іван Киричик.

Олександр Гаврилюк нагородив Почесними грамотами Маневицької селищної ради ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС Гузоватого Миколу Миколайовича та Бортніка Сергія Устимовича, а Ірина Констанкевич нагородила Подякою ліквідаторів Баса Григорія Павловича, Ляшука Анатолія Миколайовича та Максимчука Миколу Васильовича.

В свою чергу учасник ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, голова Маневицької громадської організації «Спілка Чорнобиль», полковник міліції у відставці Григорій Павлович Бас від себе особисто та від ліквідаторів подякував організаторам та очільникам влади.

Всі присутні на заході вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання, схиливши голови перед тими, хто віддав своє життя у цій страшній катастрофі.

Також у музеї ліквідатори та гості заходу ознайомилися з виставкою з фондів музею «Чорні крила Чорнобиля» про катастрофу та історію людей, долі яких нерозривно пов’язані з подіями 26 квітня 1986 року.

Викладачі Маневицької школи мистецтв, вокальний ансамбль «Полісяни» Маневицького центру культури та дозвілля, а також вихованці театру-студії «Троянда-С» Єлизавета Матвійчук і Юлія Черчик подарували усім присутні приємні хвилини та позитивні емоції.

Петро Хомич,
директор Маневицького краєзнавчого музею

Джерело: Маневицький краєзнавчий музей

Категорія: Маневицький краєзнавчий музей | Переглядів: 263 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]