Головна » Маневицький краєзнавчий музей

   У Маневицькому районному краєзнавчому музеї відбулася урочиста академія з нагоди 75-ої річниці створення Маневицького району.

   У Маневицькому краєзнавчому музеї експонується виставка картин відомої волинської художниці, кавалера ордена княгині Ольги ІІІ ступеня Валентини Михальської.

   Волинню зацікавилися столичні жителі. Туристи з Києва і Київської області вже вдруге приїжджають на Маневиччину. Попри столичної турагенції, до організації цих подорожей долучаються Маневицький краєзнавчий музей та Черемський природний заповідник.

Правоохоронці влаштували волинським школярам екскурсію до Маневицького музею.
   На екскурсії із правоохоронцями в музеї побували маневицькі школярі. Візит у Маневицький краєзнавчий музей, цікаві розповіді з історії рідного краю – таку програму підготували підліткам, котрі опинилися в полі зору правоохоронців.
Школярі відвідали Маневицький музей.
   Активісти Маневицької РМГО «Батьківщина Молода» вирішили підтримати розпочату у Луцьку серію заходів, присвячених знайомству молоді із культурним надбанням Волинського краю. Тому 23 вересня 2013 року для учнів 9 класу Маневицької ЗОШ І-ІІІ ступенів № 1 було організовано екскурсію до Маневицького краєзнавчого музею.

   Волинським краєзнавчим музеєм спільно з Маневицьким краєзнавчим музеєм та Волинською  обласною організацією Національної спілки краєзнавців України підготовлено та 21-23 серпня проведено у смт.Маневичах та м.Луцьку ХLІХ Міжнародну історико-краєзнавчу конференцію „Минуле і сучасне Волині та Полісся. З історії єврейської громади Волині”.

Виставка вишиванок у Маневицькому краєзнавчому музеї.
   У Маневицькому районному краєзнавчому музеї з нагоди 1025- річниці хрещення Русі розгорнуто виставку з фондів музею «Сорочку мати вишила мені».
   Коли вперше почув неймовірну історію того, що одна з найтитулованіших команд польського чемпіонату варшавська «Легія» своїм створенням завдячує поліським теренам, то сприйняв це за жарт. Однак щоб розвіяти усі сумніви щодо цих нібито реалістичних чуток, здійснили вояж у Маневицький краєзнавчий музей. Директор закладу Петро Хомич радо допоміг у з’ясуванні сенсаційного факту та ознайомив з усіма текстовими доказами.
Поляки відбудують на Волині музей Пілсудського.
   Коштом польської неурядової організації в селі Старосілля Маневицького району на місці колишньої пам’ятки «Хата коменданта Пілсудського» постане музей-садиба імені Юзефа Пілсудьського.
Маневицький краєзнавчий музей відзначив 45-ту річницю створення.
   Подія зібрала його ветеранів і молодь, місцеву владу й духовенство. Гучно і весело святкують день народження Маневицького музею. Це не простий музей, і його вважають одним з найкращих у Волинській області, адже саме тут можна не лише побачити старі експонати, а й доторкнутися до них, тим самим відчувши життя цих предметів.
5 листопада – 45 років від дня відкриття Маневицького краєзнавчого музею (1967).



В І Т А Є М О !

« 1 2 3