Головна » 2021 » April » 30 » «Великодній вернісаж» у Маневицькому музеї
13:57
«Великодній вернісаж» у Маневицькому музеї
«Великодній вернісаж» у Маневицькому музеї

Наближається головне свято християн – Світле Христове Воскресіння, яке символізує перемогу життя над смертю, доброти над злом і безмежної віри над відчаєм. Саме тому, з нагоди святкування Великодніх свят, у Маневицькому краєзнавчому музеї відбулася презентація виставки «Великодній вернісаж».

«Маневиччина це край культури і духовності, яка свято береже і відтворює звичаї та традиції культури Волинського Полісся. Дуже приємно, що сьогодні на виставці виставлені роботи, не тільки визнаних майстрів нашого краю, зокрема власноруч виткані картини та Великодні прикраси виготовлені з сіна майстрині Наталії Павлюк, писанки з фондів Маневицького краєзнавчого музею, а й роботи наших дітей, зокрема учнів школи с.Комарово, маневичанки Олени Рижко та ін., що є дуже важливо. Найстарішою писанкою, є писанка мами Галини Олексіївни Павлюк яка передала її до фондів нашого музею, таким чином ми виховуємо молоде покоління передаючи наші звичаї та традиції.

В плані роботи Маневицького краєзнавчого музею на 2022 рік, ми плануємо відкрити масштабну виставку, яка повинна стати традиційною для Маневиччини. В експозиції якої, мають бути представлені роботи майстринь Маневиччини, учнів шкіл Маневицької селищної ради, а саме: вишиті рушники, писанки вироблені різноманітними техніками, художні роботи на Великодню тематику від вихованців ЦТДЮ та мистецьких шкіл Маневиччини, паперові листівки та інші тематичні композиції.

Впродовж дії Великодньої виставки всі охочі зможуть взяти участь у майстер-класах по виготовленні писанок, в техніках: писанка мотанка, писання пером, травлення писачком, бісероплетіння та ін.

Отже, ВЕЛИКДЕНЬ ІДЕ – СВЯТО ДУШІ НЕСЕ!!!

Петро Хомич,
директор Маневицького краєзнавчого музею

Джерело: Маневицький краєзнавчий музей

Категорія: Маневицький краєзнавчий музей | Переглядів: 275 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]