Головна » 2021 » May » 17 » Флора і фауна на предметах колекціонерів
13:22
Флора і фауна на предметах колекціонерів
Флора і фауна на предметах колекціонерів

До Міжнародного дня музеїв в Маневицькому краєзнавчому музеї відбувся Форум колекціонерів Волині «Флора і фауна на предметах колекціонерів», який організували Маневицький краєзнавчий музей, Волинська асоціація колекціонерів «Паритет» та Волинське обласне управлінням лісового господарства.

На Форумі до уваги учасників та гостей було представлено декілька видів колекціонування (нумізматика, філателія, фалеристика, філуменія, боністика, геральдика та інші), а також проходили обговорення про співпрацю шкільних учнівських лісництв з Маневицьким краєзнавчим музеєм та розвиток напрямів і методів колекційної роботи на предметах колекціонерів флори та фауни.

Приємно, що до нас на форум завітала та виступила директор Луцького зоопарку Людмила Денисова, адже як експозиції музеїв так і експозиції зоопарків працюють на відвідувача. Вони як і ми проводимо в зоопарку різні тематичні свята. На Івана Купала вони провели нічну екскурсію зоопарком, а також проводять різні майстер-класи. Під час зустрічі в музеї ми обмінялися планами і думаю в скорому часі будемо втілювати різні спільні проекти.

Член асоціації колекціонерів «Паритет» Анатолій Сєрков розповів про різні види колекціонування, які є не лише на теренах нашої області, а й за кордоном, а для учнів Маневицького та Чорторийського шкільних лісництв було проведено майстер клас з малювання «Посміхнених тварин», також голова Луцького клубу есперантистів Микола Волошин  провів ознайомчий екскурс в мову есперанто «Емоції тварин в малюнках».

Відвідавши даний краєзнавчо-мистецький захід, учні шкільних лісництв почерпнули для себе багато цікавого, а також отримали спеціальний сувенір від організаторів.

Від себе особисто хочу висловити слова вдячності голові Маневицької селищної ради Олександру Оксентійовичу Гаврилюку, начальнику відділу культури та туризму Маневицької селищної ради Олександру Калиновичу Піддубному, директорам державних підприємств «Маневицьке лісове господарство» Володимиру Олександровичу Радіону та «Поліське лісове господарство» Андрію Мар’яновичу Яцині за підтримку в організації заходу.

Петро Хомич,
директор Маневицького краєзнавчого музею

Джерело: Маневицький краєзнавчий музей

Категорія: Маневицький краєзнавчий музей | Переглядів: 255 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]