Головна » 2017 » September » 23 » На Волині вшанували пам'ять партизанського руху в Україні у період Другої світової війни
13:13
На Волині вшанували пам'ять партизанського руху в Україні у період Другої світової війни
На Волині вшанували пам'ять партизанського руху в Україні у період Другої світової війни

22 вересня, у День партизанської слави, заступник голови Ківерцівської районної державної адміністрації Яна Церкевич спільно з депутатами районної ради, істориком-краєзнавцем Іраїдою Майданець та директором ЦБС Любов'ю Михальчук, відвідали Лопатенський історико-краєзнавчий музейний комплекс. Про це йдеться на сайті Ківерцівської райдержадміністрації.

Друга світова війна залишила багато загадок, безіменних могил, подвигів, про які ніхто ніколи вже не дізнається. І якщо інформацію про солдатів армії якось можна спробувати відновити, то про партизан відомостей значно менше.

Музейний комплекс в урочищі Лопатень був створений в 1967 році на місці, де в далеких 1940-х розташовувалася основна стоянка партизанів. У той суворий час партизанські загони під командуванням Медведєва, Прокоп`юка, Філюка, Карасьова, Магомета із з`єднання Бринського, а також першого батальйону Чернігівсько-Волинського з`єднання партизанських загонів Федорова, якими командував Балицький, воювали з гітлерівськими загарбниками.

«Є сторінки в історії України, які не можливо викреслити з національної пам'яті. Але оцінювати партизанський рух потрібно з сучасних позицій, враховуючи його з різних сторін і шануючи кожну думку та дослідження. Однозначно трактувати негативно, чи позитивно не можна. Навіть учасники подій розповідають про події по-різному», – зазначила Іраїда Майданець.

Присутні вшанували всіх померлих за Україну хвилиною мовчання та оглянули комплекс партизанських землянок і музей. Працівники музею розповіли про оновлення експозиції.

Не так давно в Лопатні відкрився ще один туристичний об`єкт – музей Волинського лісу. Експонати були зібрані зусиллями всіх лісових господарств і жителів області. Вони знайомлять відвідувачів з історією місцевих пущ, дібров і борів; інструментами, вивісками і знаками лісгоспів з ще дореволюційних часів.

Категорія: Лопатенський історико-природничий музейний комплекс | Переглядів: 674 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]