Головна » 2013 » March » 22 » Казки в музеї…
17:55
Казки в музеї…
Казки в музеї…
22 березня 2013 року у Музеї етнографії Волині і Полісся Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки відбувся урочистий захід для дітей «Казки в музеї…», організований студентами ІV курсу спеціальності «Музейна справа та охорона пам’яток історії та культури» в межах навчального курсу «Музейна педагогіка».
Свято розпочалося з гри-вистави «Івасик Телесик», головними героями якої разом зі студентами стали і діти. Розповідь ведучих супроводжувалась театралізованими виступами молоді. Закінченням вистави стала казкова екскурсія тематичними розділами музею.
У розділі «Дерево» маленьким екскурсантам представлено предмети побуту, які свого часу були описані у казках: хлібна лопата з казки «Івасик Телесик», зачароване веретено зі «Сплячої красуні», корито з казки «Золота рибка». Діти спробували збивати масло в маслобійках, прасували випрану білизну за допомогою качалки та рубля.
У розділі «Кераміка» школярі побачили глиняний посуд з казки «Лисичка і журавель». Багато цікавого і нового вони довідались у розділі «Плетіння», де познайомилися з виробами з соломи, лози та кори дерева. Особливий інтерес викликали солом’яні птахи, янголята та їжачки.
Найбільше дітей зацікавив розділ «Іграшки». Діти самі показували присутнім, як колись гралися дерев’яним конем, візком (колесо на палиці), лялькою-мотанкою, а також потішили усіх грою на сопілці.
Завершальним етапом екскурсії став розділ «Декоративні тканини», де екскурсовод розповідала про вишиті рушники Волині і Полісся, а також про чарівну скатертину-самобранку, яка і пригостила дітей цукерками.
Екскурсія викликали захоплення як у дітей, так і в дорослих. Учасники залишили захід із сподіваннями на нові казкові зустрічі в музеї.
 
Ірина КИЛЮШИК, Фаїна РЯБЧИКОВА, Світлана ЧИБИРАК
 
Категорія: Музей етнографії Волині та Полісся при Волинському національному університеті | Переглядів: 1516 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]