Головна » 2012 » Квітень » 12 » У Музеї етнографії Волині та Полісся зустріли весну-красну!
13:25
У Музеї етнографії Волині та Полісся зустріли весну-красну!
У Музеї етнографії Волині та Полісся зустріли весну-красну!
   12 квітня 2012 року у Музеї етнографії Волині та Полісся Волинського національного університету імені Лесі Українки відбувся навчально-виховний захід «Зустріч весни». Його організували та провели четвертокурсники спеціальності «Музейна справа та охорона пам’яток історії та культури» для учнів першого класу СЗОШ № 5 м. Луцька.
   Оскільки сприйняття музейної інформації вимагає великого розумового і фізичного напруження, майбутні музеєзнавці побудували захід з урахуванням вікових особливостей дітей. У структуру музейного свята вони включили чимало ігрових та інтерактивних моментів, а саму екскурсію вели у формі постійного відкритого діалогу з першокласниками.
   Суттєвою особливістю дитячого сприйняття є те, що малюки краще засвоюють матеріал за допомогою дотику. Тому після ознайомлення з експозицією, першокласникам дали змогу попрасувати речі за допомогою рубля та залізної праски початку ХХ ст., спробували «поїсти» дерев’яними ложками.
   Із великим зацікавленням учні брали участь у різноманітних конкурсах: «Знайди  та назви пташку на рушнику», «Оживи солом’яного птаха». А ще дітям запропонували скласти пазли «Синичка» та «Лелека».
   На кінець музейного дійства студенти підготували школярам подарунки: заготовки витинанок-птахів для самостійного вирізання вдома та «жайворонки» – печиво, яке обов’язково пекли, коли йшли зустрічати весну.
   Такий захід став корисним для майбутніх фахівців-музейників і цікавим та пам’ятним для маленьких екскурсантів.

Фаїна РЯБЧИКОВА, Світлана ЧИБИРАК

Джерело: сайт Волинського національного університету імені Лесі Українки
https://www.vnu.edu.ua/menu.jsp?id=9;&t=n&idd=1058

Категорія: Музей етнографії Волині та Полісся при Східноєвропейському національному університеті | Переглядів: 537 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]