Головна » 2021 » March » 23 » «Vivat, Емма!» (ФОТО, ВІДЕО)
13:30
«Vivat, Емма!» (ФОТО, ВІДЕО)
«Vivat, Емма!» (ФОТО, ВІДЕО)

Сенсаційна подія – святкування 90-річчя Емми Андієвської – успішно відбулась 19 березня як свідчення результату активної співпраці двох дружніх творчих колективів: Художнього музею та Музею сучасного українського мистецтва Корсаків.

Нескінченні позитивні емоції, незабутньо-яскраві враження, подив, захоплення надовго запанували у виставкових залах, в яких розгорнуто блискучу експозицію творів мисткині із колекції МСУМКу.

Атмосфера презентації (без жодної ознаки офіціозу) була невимушеною та сердечною, що спонукало учасників до щирих діалогів, осмислень та переосмислень творчого доробку Емми Андієвської. Обраний формат відкриття у стилі святкування дня народження все ж був достоту інформативним, сповненими цікавими посилами, науковими та філософськими рефлексіями як організаторів, так і гостей. Біографія художниці, в якій чимало неймовірного та загадкового, під час розповідей Зої Навроцької та Олени Наїдко по справжньому захопили присутніх.

Із власним баченням та розумінням мистецтва Емми Андієвської поділився луцький художник Володимир Колодницький.

Фахову оцінку творчості дала Вікторія Головей, завідувач кафедри культурології ВНУ ім. Лесі Українки. Олена Старикова, модератор імпрези, розповіла про концепцію культурно-мистецького проєкту «Місяць Емми Андієвської в Україні».

Урочистості та святковості події додали музичні твори (Моцарта, П’яцолли, Скорика, тощо) у виконанні колективу «Віртуози Волині» (керівник: Олег Верезей), подарунки, іменинний торт, свічі...

Усе це наповнило свято особливо-зворушливим шармом.

Джерело: Художній музей м. Луцька, відділ ВКМ

Відео Музей сучасного українського мистецтва Корсаків:

Категорія: Художній музей | Переглядів: 162 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]