Головна » 2020 » August » 31 » Художній музей запрошує на Дні Миколи Кумановського!
15:43
Художній музей запрошує на Дні Миколи Кумановського!
Художній музей запрошує на Дні Миколи Кумановського!

31 серпня особлива дата для Художнього музею… І не лише тому, що завтра початок осені. Це – день народження Миколи Кумановського, відомого українського художника, давнього друга музею.

Склепіння старого Шляхетського будинку, мабуть, добре пам’ятають його першу персональну виставку у 1990-му році, як і участь у багатьох інших проектах: «Щаблі до раю», «Споглядання і відображення», «Послання брату», ін. Саме тут відбулась фінальна акція знаменитого виставкового туру «Умовні українці», а також святкування в його рамках 60-річчя автора. Отож, цей день не може промайнути буденно. До виставки шедеврів українських художників ХХ ст. із колекцій Волинського краєзнавчого музею, яку представлено у залах Художнього музею, ми долучили низку творів Миколи Кумановського.

А від завтра науковими співробітниками музею проводитимуться екскурсії, лекції, бесіди про Миколу Кумановського – художника, сучасника, громадянина.

Тиждень від 31.08 – 07.09 ми оголошуємо
Днями Миколи Кумановського!

Запрошуємо всіх небайдужих! Згадаємо цю неординарну особистість, поміркуємо разом про його внесок у художню культуру сучасної України.

Фото: Леонід Максимов, Віктор Чухрай.

Джерело: Художній музей м. Луцька, відділ ВКМ

Категорія: Художній музей | Переглядів: 461 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]