Головна » Художній музей

Увага! Новини у календарі культурно-мистецької діяльності Художнього музею!

   В розкладі подій започатковується новий розділ: «Сторінками історії Художнього музею». 6 листопада 2014 року о 16.00 год. для гостей музею буде запропоновано сторінку першу цього проекту: «Анатолій Дублянський. Порятунок мистецьких скарбів магнатів Радзивілів в Олицькому палаці».

   У п’ятницю (17 жовтня) музей відвідали учні луцької школи-гімназії №14 з важливою місією – написати лист воїну і оздобити його малюнком в національному стилі.

   10 жовтня відбулась культурно-мистецька акція з нагоди відзначення 585-ої річниці з’їзду монархів у Луцьку. В межах акції у Художньому музеї відбулось відкриття виставки «Портрети правителів та відомих діячів Великого князівства Литовського (XII-XV ст. ст.)».

   10 жовтня о 14.00 у Художньому музеї міста Луцька відбудеться відкриття виставки литовського художника Артураса Слапшиса «Правителі та визначні діячі Великого князівства Литовського», приуроченої до 585-ої річниці З’їзду європейських монархів у Луцьку.

   В середу, 24 вересня у Художньому музеї відбулась творча зустріч з Анатолієм Вадимовичем Свідзинським. Було презентовано дві його книги: «Синергетична концепція культури» та «Роки й обличчя».

   У четвер, 4 вересня, у Художньому музеї за участі доньки художника Надії Георгіївни Косміаді та колег з Рівненського обласного краєзнавчого музею відбулось урочисте відкриття виставки «Георгій Косміаді: митець та педагог».

   4 вересня  (четвер) о 14.00 год., в Художньому музеї відбудеться презентація нової виставки «Георгій Косміаді (1886 – 1967): митець та педагог»! Експозицію збудовано із творів різних років виконання (1937 – 1967).

   У Художньому музеї відбулася презентація альбому „Промінь воскресіння. Василь Григорович Парахін і його школа народного малярства у селі Журавники на Волині”.

   28 серпня 2014 року о 15.00 год. в Художньому музеї відбудеться презентація альбому «Промінь воскресіння. Василь Григорович Парахін і його школа народного малярства у селі Журавники на Волині».

   Біля Художнього музею неймовірно гарно цвітуть флокси. Чудова нагода його відвідати, помилуватися їх красою та поринути у світ мистецтва в експозиції музею. Приходьте!

   25 червня у Художньому музеї у Луцьку відбулась зустріч з доктором мистецтвознавства, головним редактором часопису „Образотворче мистецтво” Олександром Касьяновичем Федоруком та презентація останніх випусків часопису.

   Співробітники Художнього музею взяли участь в акції «Метафори вражень в малярстві та бутті», присвяченій 140-річчю від дня презентації першої виставки творів художників-імпресіоністів (Париж, 1874 р.), яка відбулась в галереї мистецтв «Art-кафедра». В межах події поряд з виставковою експозицією «Art-кафедри» було представлено твори із основного фонду Волинського краєзнавчого музею (Петро Сензюк, Олександр Валента).

   4 червня у Художньому музеї у Луцьку відбулось відкриття виставки Івана Марчука «Мальовнича Україна».

   4 червня, в середу, у Художньому музеї у Луцьку відбудеться відкриття виставки Івана Марчука «Мальовнича Україна» за участі автора.

   17 травня відбулася культурно-мистецька акція «Ніч музеїв» у Художньому музеї у Луцьку. Цього року дійство було присвячене 200-річчю від дня народження Тараса Григоровича Шевченка і пройшло під назвою «...Тоді я веселий, тоді я багатий, як буде серденько по волі гуляти!». Символом свята стали квіти «розбитого серця», які ніби відображають усі небайдужі до долі України серця, яким, безперечно, було і серце великого Кобзаря. В межах акції відбулася братська молитва за Україну в підземеллі церкви Іоана Богослова (XVII ст.), пройшла урочиста академія до Міжнародного дня музеїв, Тарас Компаніченко і гурт «Хорея Козацька» представили програму «Співи, музика та поезія українського романтизму».

   Колектив Художнього музею у Луцьку готується до проведення Міжнародної акції «Ніч музеїв». З присвятою Тарасові Шевченку, в ніч із 17 на 18 травня, відбудеться культурно-мистецький проект «Український романтизм» за участі Тараса Компаніченка та гурту «Хорея Козацька».

   11 квітня у приміщенні Художнього музею, що знаходиться у Луцькому замку Любарта, відбувся грандіозний концерт віртуозної піаністки, заслуженої артистки України Етели Чуприк. Подія сколихнула небайдужі серця присутніх, які із захопленням слухали кожну нотку споглядаючи із завмиранням серця кожен порух руки гості.

   Молоді роки Івана Виговського проминули у Луцьку. Тут він розпочав свою діяльність в 30-х роках ХVІІ століття: п'ятнадцять років поспіль працював юристом міського суду, намісником луцького підстарости, завідувачем канцелярії земського суду, що знаходилася тоді у замку Любарта. З часом, у ХVІІІ столітті, на старих фундаментах канцелярії було споруджено Будинок шляхетського суду. Нині тут знаходиться Художній музей у Луцьку – відділ ВКМ, працівники якого, шанобливо схиляючись перед пам’яттю свого Великого предка.

   2 квітня у Художньому музеї відбулась екскурсія-практикум по виставці «Птахи нашого міста», яку провели Зоя Навроцька та Віктор Чухрай. Учні реабілітаційного центру із задоволенням взяли участь у майстер-класі по виготовленню декоративних птахів із паперу за допомогою працівників Художнього музею Оксани Силюк та Ольги Щерби.

   У вівторок, 1 квітня, у Художньому музеї розпочався культурно-мистецький проект «Екологія природи – екологія культури» за сприяння благодійного фонду «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк». В його рамках відбулась презентація тематичної фотовиставки «Птахи нашого міста», автором якої є відомий луцький художник Віктор Чухрай (член Національної спілки фотохудожників України (з 1995 р.), член фотоклубу «Промінь» (з 1985 р.).

   Художній музей у Луцьку запрошує 1 квітня (вівторок) о 16.00 годині на культурно-мистецький проект: „Екологія природи – екологія культур”, присвячений Міжнародному дню птахів.

   Напередодні Великодніх свят експозицію Художнього музею доповнено ще одним експонатом. Це полотно невідомого художника під назвою «Христос у терновому вінку» (Полотно, олія; XVII ст.; Західна Європа).
   Як відомо Художній музей у Луцьку – відділ Волинського краєзнавчого музею, представив на огляд глядачів свою нову експозицію. Вперше в експозиційний ряд введено експонат який віддавна зберігався у фондосховищі Волинського краєзнавчого музею. Це – портрет Тараса Григоровича Шевченка.
   22 лютого (субота) о 14.00 годині в Художньому музеї мала відбудтися презентація книги А.В.Свідзинського „Синергетична концепція культури”.

Презентація книги Свідзинського А.В. „Синергетична концепція культури” на певний термін ПЕРЕНОСИТЬСЯ !
 Про нову дату і час проведення повідомимо пізніше!

   Художній музей м.Луцька започатковував зовсім новий цикл культурно-мистецьких акцій під назвою „Не забуті імена”. В межах цієї акції тут відбувся вечір пам’яті художника Олександра Валенти (1944–1997). Відвідувачі та гості музею мали можливість згадати ім’я талановитого мистця, почути добрі та щирі слова споминів друзів художників, мистецтвознавців та інтелігенції міста, а також побачити його твори та осмислити його творчий внесок у скарбницю Волинської художньої культури другої половини XX століття.
   Художній музей у Луцьку започаткував на своєму сайті рубрику «Музейний календар». Тематика рубрики покликана інформувати відвідувачів Художнього музею м.Луцька та шанувальників мистецтва про важливі дати у історії мистецтві та біографіях мистців, твори яких представлені в його експозиції. Першим став художник Юзеф Брандт.
   14 лютого о 16.00 годині у Художньому музеї Луцька відбудеться вечір пам’яті Олександра Валенти (1944-1997). Запрошуються друзі і всі ті, кому небайдужа творчість цього художника.
   У форматі науково-просвітницької діяльності Художній музей започатковує новий цикл культурно-мистецьких акцій під назвою «Не забуті імена». Мета: вивчення та популяризація мистецької діяльності, творчої спадщини художників Волині. Перша, із цілої низки запланованих заходів, присвячена волинському художнику Олександру Валенті (1944 – 1997), 70-річний ювілей якого Волинь буде відзначати 16 лютого.
Урочиста презентація Художнього музею у Луцьку для друзів та шанувальників мистецтва (ВІДЕО).
   14 січня на свято Василя у Художньому музеї м. Луцька (відділі Волинського краєзнавчого музею), що у Замку Любарта, відбувся урочистий прийом друзів музею та шанувальників мистецтва на честь відкриття й освячення його відремонтованого приміщення та нової експозиції.
Нагородили проектанта реставрації Художнього музею у Луцьку.
   Директора архітектурно-проектного бюро «Прайд», головного інженера проекту реставрації Шляхетського будинку в Луцькому Замку Любарта Василя Дузь-Крятченка нагороджено Почесною грамотою Волинської облдержадміністрації.
   Лучани та гості міста отримали напередодні нового року чудовий подарунок: після капітального ремонту нову експозицію 20 грудня відкрив Художній музей в історичному центрі Луцька.
„В Європі до музеїв – черги”.
   Напередодні відкриття нової експозиції відділу Волинського краєзнавчого музею – Художнього музею у Луцьку, його завідувач, заслужений працівник культури України Зоя Навроцька дала з нагоди цієї події розгорнуте інтерв’ю інтернет-виданню „Волинська правда”.
20 грудня о 15:00 відбудеться відкриття нової експозиції Художнього музею у м.Луцьку.
   20 грудня о 15:00 год. відбудеться відкриття нової експозиції Художнього музею у м.Луцьку, який розташований в колишньому будинку повітової канцелярії і шляхетських судів (пам’ятці містобудування і архітектури національного значення), збудованому 1789 року на руїнах княжого палацу на території визначної пам’ятки фортифікаційного мистецтва XIV століття – Луцькому замку.
   Під час реконструкції Художнього музею у Луцьку розкопали унікальну пічну систему в людський зріст.
   Про це розповіла завідувач Художнього музею – відділу Волинського краєзнавчого музею, заслужений працівник культури України Зоя Навроцька.
« 1 2 ... 5 6 7 8 »