Головна » 2014 » October » 7 » Правителі та визначні діячі Великого князівства Литовського завітають до Луцька.
15:28
Правителі та визначні діячі Великого князівства Литовського завітають до Луцька.
Правителі та визначні діячі Великого князівства Литовського завітають до Луцька.

   10 жовтня 2014 року о 14.00 у Художньому музеї міста Луцька відбудеться відкриття виставки литовського художника Артураса Слапшиса «Правителі та визначні діячі Великого князівства Литовського», приуроченої до 585-ої річниці З’їзду європейських монархів у Луцьку.

   Нараховуючи 45 портретів, ця колекція є найбільшою колекцією портретів правителів та визначних діячів Великого князівства Литовського, Руського та Жемайтійського.

   Ідея створення колекції виникла спонтанно. Шляхом поєднання таланту, знань та фінансових ресурсів наших литовських побратимів їм вдалося створити неймовірну колекцію картин, яка буде увіковічненням образів правителів та діячів ВКЛ.

   Колекція унікальна тим, що включає портрети не лише правителів, а й політичних діячів другого плану, причому не тільки позитивних героїв, а й негативних. Список особистостей, зображених на картинах, готували литовські історики Томас Баранаускас та Інга Баранаускієнє. Історики підготували короткі біографічні анотації до кожного портрету. Таким чином, колекція стала справжнім довідником, який відображає конкретних діячів в круговерті політичних подій та допомагає усвідомити роль кожної окремої особистості в історії. Визначних діячів своїх країн в цій колекції знайдуть литовці, українці, білоруси, поляки, росіяни, латиші та карели. Варто зазначити, що портрети багатьох діячів середньовічного Великого князівства Литовського, включаючи навіть деяких великих князів, були написані вперше Артурасом Слапшисом.

   Організатори виставки: управління туризму та промоції міста Луцької міської ради, Художній музей у місті Луцьку.

Джерело: Луцька міська рада

Категорія: Художній музей | Переглядів: 994 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/4
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]