Головна » 2014 » Жовтень » 07

   Музей історії сільського господарства Волині-скансен запрошує взяти участь у козацькій толоці – спорудженні частоколу Волинської Січі...

   До 25-річчя утворення Народного Руху України у Торчинському народному історичному музеї імені Г.О.Гуртового підготовлена тематична виставка.

   10 жовтня о 14.00 у Художньому музеї міста Луцька відбудеться відкриття виставки литовського художника Артураса Слапшиса «Правителі та визначні діячі Великого князівства Литовського», приуроченої до 585-ої річниці З’їзду європейських монархів у Луцьку.

   2 жовтня, з нагоди 84-х роковин від дня смерті Олени Пчілки, у відділі краєзнавчої роботи Волинської державної обласної універсальної наукової бібліотеки імені Олени Пчілки спільно з Волинським краєзнавчим музеєм проведено презентацію репринтного відтворення видання поеми Олени Пчілки «Козачка Олена». Поема з’явилася з-під пера письменниці восени 1883 року в Колодяжному.

   Виставковий матеріал подано в хронологічній послідовності, розпочинаючи від подій на Євромайдані в Києві й завершуючи останніми новинами зі Сходу України. Тут є листівки, виготовлені Громадським Сектором Євромайдану та громадськими активістами з Луцька, перші примірники народної газети «Майдан», що мала на меті об’єднати розрізнені групи протестувальників не тільки в Києві, але на всіх Майданах України, фотознімки, особисті речі волинських учасників Революції Гідності, національний стяг Першої сотні Волині, тощо.

   8 жовтня о 12 годині в приміщенні Волинського краєзнавчого музею відбудеться урочистий захід під назвою «Подвижники народного мистецтва писанкарства», присвячений 20-річчю обласного конкурсу писанкарства та 85-річчю Волинського краєзнавчого музею.