Головна » 2014 » Жовтень » 09

 

Прес-реліз

„Волинська ікона: дослідження та реставрація”

ХХІ міжнародна наукова конференція

м.Луцьк, 16-17 жовтня 2014 року

   9 жовтня в історичному музеї відбулося відкриття виставки художніх робіт з фондів Володимир-Волинського історичного музею та приватних колекцій жителів міста, на якій представлено понад 50 картин місцевих художників XX століття. Називалася вона «Божа іскра володимирських митців».

   У Затурцівському меморіальному музеї В'ячеслава Липинського з нагоди Дня вчителя відбулося свято. На дійство музейні працівники та просвітяни осередку “Джерело” запросили вчителів-пенсіонерів, які працювали в Затурцівській середній школі, та нинішніх педагогів цього навчального закладу.

   9 жовтня у Волинському краєзнавчому музеї відбулося відкриття виставки «Слово в боротьбі за волю» (інформаційно-пропагандивна діяльність ОУН–УПА), присвячену Дню Покрови та 72-й річниці створення Української Повстанської Армії. На нього пришли ветерани Волинського Братства ОУН–УПА ім. Клима Савура, учні Волинського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою, відомі українські письменники Володимир Лис та Надія Гуменюк.