Головна » 2014 » October » 9 » У музеї запалала „Божа іскра володимирських митців”.
17:11
У музеї запалала „Божа іскра володимирських митців”.
У музеї запалала „Божа іскра володимирських митців”.

   9 жовтня в історичному музеї відбулося відкриття виставки художніх робіт з фондів Володимир-Волинського історичного музею та приватних колекцій жителів міста, на якій представлено понад 50 картин місцевих художників XX століття. Називалася вона «Божа іскра володимирських митців».

   Директор дитячої художньої школи Адам Михалик коротко розповів про становлення живопису в Україні наприкінці XIX – початку XX століття, згадав імена великих художників, які увійшли в історію України та нашого міста зокрема і зупинився на творчості художника-монументаліста Миколи Рокицького, живописця і педагога Миколи Букатевича. Викладач педагогічного коледжу Олексій Кумецький згадав про свого шкільного вчителя Мирослава Зубінського.

   З творчим доробком художників Григорія Маковського та Володимира Караваєва ознайомили наукові співробітники історичного музею Богдан Янович та Олексій Петрунін, їхня колега – Ганна Доскоч подарувала хвилюючу розповідь про самобутнього художника Леонтія Татарчука, завідувач художньої майстерні Іван Сакуляк поділився спогадами про свого друга, художника і скульптора Сергія Литвинчука, з яким понад 25 років працював, викладач ДХШ Галина Микита розповіла про Ярослава Юнака, який хоч і пропрацював в художній школі лише два роки, але залишив про себе гарні спогади, директор культурно-митецького центру Зіна Петровс повідала про Володимира Терьохіна. Богдан Янович прочитав свої вірші-посвяти Григорію Маковському та Леонтію Татарчуку.

Джерело: Володимир-Волинський міськвиконком

Категорія: Володимир-Волинський історичний музей | Переглядів: 884 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]